Mistrzowskie/ciekawe/inspirujące/intrygujące...
Re: Mistrzowskie/ciekawe/inspirujące/intrygujące...
Dla mnie kilku Panów z Little Norway to absolutna, niedościgniona czołówka dioramiarska świata.
Co do kompozycji to w dioramach oczywiście podstawa. Można zmodyfikować znaną frazę i powiedzieć - Królestwo za pomysł.
Co do kompozycji to w dioramach oczywiście podstawa. Można zmodyfikować znaną frazę i powiedzieć - Królestwo za pomysł.
Ktos mi sprzeda patent jak zrobic takie orzearwienia jak on ma na skrzydłach? Przy czym nie chodzi mi o zaciemnianie linii ale o efekt "brudu" na panelach.
Mam pewną ideę, spróbuję w tygodniu i jak coś z tego wyjdzie to pokażę i opiszę.Czarny pisze:Ktos mi sprzeda patent jak zrobic takie orzearwienia jak on ma na skrzydłach? Przy czym nie chodzi mi o zaciemnianie linii ale o efekt "brudu" na panelach.
1. Arkady sypie sól i maluje rozjaśnionym.Czarny pisze:Ktos mi sprzeda patent jak zrobic takie orzearwienia jak on ma na skrzydłach? Przy czym nie chodzi mi o zaciemnianie linii ale o efekt "brudu" na panelach.
2. Modyfikując metodę Darka Trzeciaka na kolor bazowy daję drobne jasne plamki a na to raz jeszcze kolor bazowy.

Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
-
Mecenas/Kolekcjoner
Czy ktos wie gdzie mozna kupic taki wózek pod tego Latecoera?tankmania pisze: http://www.britmodeller.com/forums/inde ... opic=53184
W zestawie go nie ma?
- KFS-miniatures
- Kontakt:
-
Mecenas/Kolekcjoner
myślałem o samym wózku, bo samolot mam
- KFS-miniatures
- Kontakt:
z samym takim czy podobnym wózkiem nie spotkałem sie, ale to o niczym nie swiadczy, bo tez i nie szuałem nigdy. natomiast konstrukcja jest na tyle prosta, ze to samodzielnie zrobić można