Sezon 2017
Moderator: Yantom
Re: Sezon 2017
Centurion wspaniały, bardzo mi się podoba że u ciebie nawet po całym tym brudzeniu i syfieniu kolory pozostają żywe i jasne.
DziękujęRobert C pisze:Centurion....
Pokolorowałem podstawkę bo różowy kolor drażni niektórych kolegów. Wstępne przymiarki.

Super.
To będzie chyba pierwszy czołk nowoczesny jaki kiedyś zrobię.
Zapomniałeś dopisać: Zdjęcie zawiera lokowanie produktu
To będzie chyba pierwszy czołk nowoczesny jaki kiedyś zrobię.
Zapomniałeś dopisać: Zdjęcie zawiera lokowanie produktu
-
Paweł Leszczyński
Trociny? ;Dcooper69 pisze:Zapomniałeś dopisać: Zdjęcie zawiera lokowanie produktu
Wyprowadziłem teren. Została tylko kałuża.

Zacieszam bezustannie. Jest super.
po preszajdingu poleciałeś białym ?aby zgasic kontrasty /biały czarny/ czy od razu baza ? pytam bo ja pominąłem ten krok i też wyszło za ciemnoYantom pisze:
Nawet trochę za ostro. Po naniesieniu koloru otrzymałem zbyt ciemny kolor bazowy. Trzeba się było posiłkować sprawdzonymi technikami.
Dokładnie. Na szary podklad czarny i biały kolor. Mój błąd polegał na tym, że nie rozjaśniłem koloru który naniosłem na bazę B&W.Robert O. pisze:Yantom pisze:
po preszajdingu ......
Jeden projekt skończony.

I od razu zaczynam nowy projekt. Szanujący się modelarz pancerki powinien "zaliczyć" Tygrysa. Uznałem, że trzeba się w końcu zmierzyć z tym wyzwaniem. By się nie przemęczyć, zdecydowałem, że zrobię tylko 2/3 tygrysa i to bez gąsienic na podstawie takich fotek.

Bohater fotek to KT z ostatniej serii produkcyjnej. Prawdopodobnie wyprodukowany w ostatnich dniach marca został dostarczony jako uzupełnienie do 511 Panzer Abteilung. Uszkodzony pojazd załoga porzuciła w miejscowości Holzausen w kwietniu 1945. Dalej saperzy amerykańscy zepchnęli złom do leja po bombie i tak już zostało.
Do eksperymentu wybrałem Tygryska z Eduarda (przepak Academy) 3715,który reprezentuje właśnie ostatnią serię produkcyjną. Gdybym się gdzieś pogubił to dajcie znać bo to nie są do końca moje klimaty.
Miłe złego początki.

Centurion rozsadza system! Przyinwestowales w nowsza wersje photoszopa?
Moje zdanie już znasz Tomek, czekam teraz na KT.