Mnożysz problemy... Swoją drogą mam Latającą Krowę, com ją zrobił w liceum jeszcze. Mogę pokazać, to się przynajmniej pośmiejeciebohdan pisze:jeden warunek. Gotowe modele!
Shermany to gufno - czyli gufniane zmagania
Moderator: cooper69
- Krocionorzec
Re: Shermany to gufno - czyli gufniane zmagania

-
levee
Ja poproszę, jestem akurat w liceum i też chce zrobić latającą kroweKrocionorzec pisze:Swoją drogą mam Latającą Krowę, com ją zrobił w liceum jeszcze. Mogę pokazać, to się przynajmniej pośmiejecie
- Krocionorzec
Bedzie.levee pisze:Ja poproszę, jestem akurat w liceum i też chce zrobić latającą kroweKrocionorzec pisze:Swoją drogą mam Latającą Krowę, com ją zrobił w liceum jeszcze. Mogę pokazać, to się przynajmniej pośmiejecie

Ja też poprosze latającą krowę. Akurat na biologii w liceum dostałem lufe ze szkieletu ptaka, to się podszkole.
Maska Skorpion z szablonu wyciętego laserem i maźnięte aero na niziutkim ciśnieniu. Dla mnie jest lepiej niż zajebiście.
Kalki to dla mnie teraz będą ostateczną, ostatecznością

Miała być biała osłona transmisji i lufa od spodu to jest ;P

Troszkę go porozjaśniałem mieszanką białego i light mud

Teraz będzie trza zrobić rozjaśnienia Yantom lookalike zrobić szablony BOHUN i numeru ewidencyjnego, pomalować klamoty, złachać dziada i dalej...
Kalki to dla mnie teraz będą ostateczną, ostatecznością

Miała być biała osłona transmisji i lufa od spodu to jest ;P

Troszkę go porozjaśniałem mieszanką białego i light mud

Teraz będzie trza zrobić rozjaśnienia Yantom lookalike zrobić szablony BOHUN i numeru ewidencyjnego, pomalować klamoty, złachać dziada i dalej...
-
Witek Cisłak
A dlaczego plamy kamo na burtach nie są pociągnięte na skośne płyty nad sponsonami i płytę nadsilnikową ? Słabo to wygląda i nie jest zgodne ze stanem faktycznym.
Pozdrowienia
Witek
Pozdrowienia
Witek
Witku odpowiedź jest prosta i jest poniżejWitek Cisłak pisze:A dlaczego plamy kamo na burtach nie są pociągnięte na skośne płyty nad sponsonami i płytę nadsilnikową ? Słabo to wygląda i nie jest zgodne ze stanem faktycznym.
Pozdrowienia
Witek
Myślisz, że nie byłbym bardziej zadowolony jak bym nie musiał odcinać na ostro.

Jest jakiś schemat czy mam "szyć"
Dorobienie plamek to nie problem.
Bohun Robroya na starym PWM też ma tak jak u mnie...
-
Witek Cisłak
Ten planik z zestawu nie uwzględnia tych plam, a jednak były. Jest z tym generalnie kłopot bo na zdjęciach są bardzo słabo widoczne i stąd ich brak na wielu schematach. Schemat według wytycznych masz na stronie 6 tego wątku. Ale to tylko wytyczne, ponieważ malowania wykonywano w pułkach więc występowały różnice. Ja bym połączył przednią plamę z lewej strony z ta z prawej prowadząc ja poprzez żaluzje nad silnikiem. Tylna z lewej albo w tył i na tylną płytę, albo połączył z tymi dwoma poprzednimi. Czyli jak fantazja podpowiada. Możesz tez stworzyć coś na bazie schematu podesłanego przez Roberta.
Pozdrowienia
Witek
PS. Zobacz zdjęcia z tomu 5 śladami polskich gąsienic 1 Pułk Ułanów Krechowieckich str12. Widać tam ze tylna plama z lewej strony idzie na skośnej płycie do przodu i łączy się z plama poprzedzającą.
No i jeszcze jedna sprawa. Na żaluzjach silnika i płycie za nimi powinna być wielka RAF-owska kokarda. Są takie zarówno na zdjęciach z Egiptu jak i spod Ancony.
Pozdrowienia
Witek
PS. Zobacz zdjęcia z tomu 5 śladami polskich gąsienic 1 Pułk Ułanów Krechowieckich str12. Widać tam ze tylna plama z lewej strony idzie na skośnej płycie do przodu i łączy się z plama poprzedzającą.
No i jeszcze jedna sprawa. Na żaluzjach silnika i płycie za nimi powinna być wielka RAF-owska kokarda. Są takie zarówno na zdjęciach z Egiptu jak i spod Ancony.
-
Witek Cisłak
Tylko z kokardą jest tak, że chyba większość Shermanów ich nie miała. Np z Pułku 6 Pancernego są zdjęcia pokazujące płytę nadsilnikową bez śladu kokardy.
Pozdrowienia
Witek
Pozdrowienia
Witek
Dorobię plamy na pokrywie silnika.
Kokardy nie będę produkował
Mam jeszcze o "sławny" demontowalny celownik do strzelań bezpośrednich typu sekstans.
Trafiłeś może Witku na jakieś rysunki?
Nikt tego nie produkuje, a na zdjęciach nie tylko polskich Shermanów występuje.
A w końcu chciałbym coś takiego wyprodukować.
Kokardy nie będę produkował
Mam jeszcze o "sławny" demontowalny celownik do strzelań bezpośrednich typu sekstans.
Trafiłeś może Witku na jakieś rysunki?
Nikt tego nie produkuje, a na zdjęciach nie tylko polskich Shermanów występuje.
A w końcu chciałbym coś takiego wyprodukować.