Sezon 2016
Moderator: Yantom
Re: Sezon 2016
Robisz super robotę. Luz. Śmiejemy się 
Model ukończony. Zbudowany na podstawie poniższej fotoinspiracji.
T-34/85 model 1969, model Dragona nr kat. 9139. Dołożyłem błotniki i zbiorniki paliwa ABER, jakieś resztki innych blach oraz gąsienice friule ATL-09.
Zapraszam do galerii.

T-34/85 model 1969, model Dragona nr kat. 9139. Dołożyłem błotniki i zbiorniki paliwa ABER, jakieś resztki innych blach oraz gąsienice friule ATL-09.
Zapraszam do galerii.

Podczas zdejmowania maskowania odpadł mały element mocowania bocznych fartuchów. Pewnie zeżarł go "potwór dywanowy". Na szczęście pozostał taki sam z drugiej strony.
Odlałem kopię w formie z Greenstuffu i można dalej działać.
Adasiowy filtr NL 11 Dark Tan. Z chusteczki i rozwodnionego Wikolu zrobiłem pokrowiec na km.

Dalej Sidolux z aerografu i kalki. Wspomagałem się Setem i Solem bo te zestawowe grubością dorównują tamiyowskim.

Sherman też dostał filtr P423. Model pociemniał ale tak ma być.

Odlałem kopię w formie z Greenstuffu i można dalej działać.
Adasiowy filtr NL 11 Dark Tan. Z chusteczki i rozwodnionego Wikolu zrobiłem pokrowiec na km.

Dalej Sidolux z aerografu i kalki. Wspomagałem się Setem i Solem bo te zestawowe grubością dorównują tamiyowskim.

Sherman też dostał filtr P423. Model pociemniał ale tak ma być.

Mały szerman wcale nie wyglada jak mały. Swietnie wyszło
Dziękuję.bohdan pisze:Mały szerman wcale nie wyglada jak mały. Swietnie wyszło
Wash i streaking grime

Na wash naniosłem satynowy lakier. Dalej OPR. Fotki kontrolne.

Na kołach. Fotki kontrolne.

Zwyczajowo kolejny teciak. Zestaw Hobby Bossa Nr 84807 + blaszka Haulera HLX 48151 + lufa od RB. Wnętrze teciaka sobie podarowałem. Planuję malowanie z 1 Korpusu Pancernego, 16 Brygada Pancerna, Czechosłowacja 1945. Kalki z zestawu Toro Model 48D05 Wojsko Polskie 1943-45 cz. 1. czołg o numerze 3625.
Zbudowany:

Zbudowany:

Tomek, o co chodzi z tymi świecami dymnymi, że takie pokiereszowane jakieś? i zawiasy od pokrywy silnika jakieś zdefasonowane...