P 51 C Mustang Academy 1/72 ( Warsztat)

Moderator: Grzesiek76

Grzesiek76

Re: P 51 C Mustang Academy 1/72 ( Warsztat)

Post autor: Grzesiek76 »

Nie wiedziałem że ta część była z gumy, więc do poprawy.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

rozumiem, to nie OCP, można nie wiedzieć.. tak samo jak mozna przeoczyć informację, ze płyta pancerna za fotelem w f=górnej części była malowana na czarno.

ale jak to szło?
bohdan pisze:Mustang to bardzo popularny temat. Jest mnóstwo materiałów
Grzesiek76

Widzę, że chyba nie potrzebnie się tu znalazłem. Myślałem że jak są tu tak uzdolnieni i z talentem modelarze, to będą chętni do pomocy i wskazówek przy warsztacie. Jak na razie widzę tylko posty niby z radami, a jednak czuję w nich ironiczne podśmiechujki. Co do tylnej ściany to widzę, że na większości modeli i to dobrych modeli jest zielona. Fakt, na niektórych górna część jest czarna, ale na maszynie Stanisława Skalskiego nie wygląda na czarną. Widzę, że kolega który radził poszukać w internecie materiałów, także zrobił w swoim Mustangu płytę za fotelem na zielono.
Awatar użytkownika
bohdan

Post autor: bohdan »

Wprowadziłeś juz poprawki. Zaczynasz kombinować wiec nie fochuj tylko rób dalej!
Teraz popatrz sobie jak koledzy próbują wymalować kokpity. Tak by nie wygladaly zabawkowo.
Pytaj
Grzesiek76

Ja nie z takich co fochy strzelają. Poprawki będę robić na bieżąco. Zobaczymy jak wyjdzie.
Awatar użytkownika
bohdan

Post autor: bohdan »

Każdemu radzimy by sobie wyszukiwał najlepsze prace. Takie które sie podobają. Na nich można sie wzorować. Po przecież sa te wszystkie wątki i zdjęcia. Nie tylko na sf.
Awatar użytkownika
Spotter

Post autor: Spotter »

Grzesiek76 pisze:Widzę, że chyba nie potrzebnie się tu znalazłem.
To forum jest specyficzne - albo się przyzwyczaisz do tego, albo nie i wtedy Auf Wiedersehen.
Grzesiek76 pisze:Myślałem że jak są tu tak uzdolnieni i z talentem modelarze, to będą chętni do pomocy i wskazówek przy warsztacie.
Dobrze myślałeś.
Grzesiek76 pisze:Jak na razie widzę tylko posty niby z radami,
To nie są niby rady, tylko konkretna pomoc. Bo albo chcesz coś zrobić w 100% zgodne z oryginałem, albo nie. Ale to wtedy daj znać, że w sumie kabina będzie zamknięta i tego widać nie będzie, więc nie ma co się na tym skupiać.
Reszta była Ci już powiedziana.
Grzesiek76

Spoko loko. Gdybym nie wiedział, że te forum jest specyficzne to bym nie prosił o rejestrację. A tak w ogóle to tylko hobby i rozrywka. Co do oryginału w 100 %, to chyba nigdy nie da rady.
W sumie może na innych forach nie dałem temu znać, ale ja w sumie też jestem specyficzny.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

mam wrażenie, ze odbijasz sie od skrajnosci. nikt nie oczekuje ani tym bardziej nie robi miniatyr stuprocentowo zgodnych z oryginałem. nie znaczy to jednak, że kwerenda w dostępnych materiałach jest xczymś, czego trzeba unikać. dobry materiał djęciowy sprawia, ze nie musisz wymyślać zadnych efektów, a jedynie zastanowić się, jak powinny one byc zrobione na miniaturze. od kiedy pojawiają sie naprawde dobre reprodukcje zdjec archiwalnych znalezienie diobrych kwitów nie stanowi problemu.
oczywiście jak było tu juz wspomniane, dobrze jest znaleźć sobie dobry model jako wzór do naśladowania. ale nawet w dobrych modelach zdarzają sie kuriozalne błedy, łatwe do wyeliminowania po niewielkim choćby rozpoznaniu tematu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Grzesiek76”