Shermany to gufno - czyli gufniane zmagania
Moderator: cooper69
Re: Shermany to gufno - czyli gufniane zmagania
kolor drewna w tym przypadku wprowadza więcej kontrastu. modelarsko ma to sens
Już pomalowane w drewienko.
W kamo zostanie tylko kilof.
W kamo zostanie tylko kilof.
Posłuchaj Bohdana. Dobrze radzi.
Taką mam końcepcję nt. bambetli na czołgutku - oczywiście będzie jeszcze lina i sznurek mocujący klamoty na tylnej płycie.
Słucham uwag.

Słucham uwag.

- Krocionorzec
Jeden pasek ogniwek daj ząbkami do góry, tak dla jajec. Chyba że zdjęcia nie potwierdzają takich podłych praktyk.

Były albo kiełkami do góry albo w dół.
Akurat te na literkę B miały kiełkami w dół ale pojedyńcze ogniwa w szparę włożę bieżnikiem w dół dla kontrastu.
Akurat te na literkę B miały kiełkami w dół ale pojedyńcze ogniwa w szparę włożę bieżnikiem w dół dla kontrastu.
- Krocionorzec
Coraz ładniejszy się robi z tymi dodatkami.
Komentarze na polskich forach dyskusyjnych? Tak ja to widzę:

Tak prezentuje się zamontowany celownik typu sekstant - dostępny jako odlew żywiczny (15 zł szt.)

W celu zamontowania go trzeba ściąć z boku pokrywkę peryskopu - inaczej montaż byłby nieprawidłowy.

Osmagałem też czołg wstępnie takim oto "urządzeniem - szczotką" symulującą przejazd przez krzakulce, drzewa itp.(w Italii ciągle musieli się przebijać/kryć w gajach oliwnych, winnych i lasach bo jeżdżenie po tzw. patelni wśród gór było proszeniem się o tzw. skrzyneczkę) - jest to tzw. skrętka komputerowa czyli fachowo kabel UTP.

W celu zamontowania go trzeba ściąć z boku pokrywkę peryskopu - inaczej montaż byłby nieprawidłowy.

Osmagałem też czołg wstępnie takim oto "urządzeniem - szczotką" symulującą przejazd przez krzakulce, drzewa itp.(w Italii ciągle musieli się przebijać/kryć w gajach oliwnych, winnych i lasach bo jeżdżenie po tzw. patelni wśród gór było proszeniem się o tzw. skrzyneczkę) - jest to tzw. skrętka komputerowa czyli fachowo kabel UTP.

No i teraz zacznie się to co najgorzej mi wychodzi czyli wykończenie...
Przed olejowaniem go zfiltruję i koncepcje mam dwie:
- z aero satyna z odrobiną yellow clear
- migowski filtr tan for 3 tone camo
Co doradzacie?
Przed olejowaniem go zfiltruję i koncepcje mam dwie:
- z aero satyna z odrobiną yellow clear
- migowski filtr tan for 3 tone camo
Co doradzacie?