Wessex UH-5 Italeri 1/48
Moderator: Robert P
Re: Wessex UH-5 Italeri 1/48
Pilnie poszukuję figurki żołnierzyka RAF-u z okresu Wassex'a w 1/48, ale takiej co ma pokazane obydwie zelówki, tzn. bieżnik na butach. W sumie to interesuje mnie wyłącznie ten bieżnik. Spotkał się ktokolwiek z takim żołnierzykiem? Pewnie w pozycji leżącej byłby dobry, ale nie wiem, czy mają wyryty bieżnik. Najlepiej jakby nie miał zgiętego buta z tym bieżnikiem. Chciałem zrobić sam, ale nie daję rady póki co jeszcze...
Któraś z aftermarketowych firm robiła buty-pieczątki do robienia odcisków w błocie i śladów- może taka droga byłaby lepsza?
- KFS-miniatures
- Kontakt:
ale w 35 chybaCzarny pisze: buty-pieczątki do robienia odcisków w błocie i śladów
A pamiętasz kto to był? Może do 48 tez zrobili w końcu ta skala robi się coraz popularniejsza
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Wydrukuj sobie takie zelówki na drukarce w skali, podmaluj jakąś farbką olejną, a jak podeschnie to delikatnie odciśnij.
No właśnie to przyszło do głowy, tylko nie wiedziałem, że takie coś można kupić. A inspiracją były właśnie mikroskopijne pieczątki motylków i kwiatków mojej córeczki.Czarny pisze:Któraś z aftermarketowych firm robiła buty-pieczątki do robienia odcisków w błocie i śladów
Nie mogę znaleźć, ani w jednym ani w drugimKFS-miniatures pisze:czesi. cmk albo plusmodel
Kształt to sobie sam wystrugałem. Schody mam w ryciu bieżnika. Drukarki jeszcze nie mam, a firmowa nie jest skalibrowana i sporo przekłamuje...jakieś ponad 10%. Najgorsze jest to, że przekłamuje z wymiarem w jednej osi (długość), a szerokość jest OK.tankmania pisze:Wydrukuj sobie takie zelówki na drukarce w skali, podmaluj jakąś farbką olejną, a jak podeschnie to delikatnie odciśnij.
A masz zdjęcie tego bieżnika? Może coś wykombinujemy.
Zdjęcia butów żołnierzyków nie mam, ale wygrzebałem swoje jakieś stare zimówki z fajnym bieżnikiem i na tej podstawie, po przeskalowaniu chciałem zrobić sobie stempelki butów na ślady na podłodze Wassex'a. Chyba, żeby ktoś zdolniejszy ode mnie by mi wyrzeźbił takie coś z polistyrenu, czy czegoś tam. Pewnie się dogadamy cenowo. Wystrugałem obrysy buta lewego i prawego (7mm x 3,5mm) na płytce polistyrenu 1mm.
Jeszcze przyszło mi do głowy, co by zrobić szczegółowy rysunek i dać fachowcowi od robienia pieczątek. Ale czy to możliwe do zrobienia, to się przekonam dopiero po Świętach.
Jeszcze przyszło mi do głowy, co by zrobić szczegółowy rysunek i dać fachowcowi od robienia pieczątek. Ale czy to możliwe do zrobienia, to się przekonam dopiero po Świętach.
Możliwe, robiłem różne pieczątki. Narysuję Ci w Corelu jak nie umiesz to sobie zrzucisz na pena i zaniesiesz po Świętach.Robert P pisze:Ale czy to możliwe do zrobienia, to się przekonam dopiero po Świętach.