IBG

Inboxy, zapowiedzi
Awatar użytkownika
Ojciec Dyrektor
Kontakt:

Re: IBG

Post autor: Ojciec Dyrektor »

Przedpremierowe dywagacje. Wyostrzone zmysły, przyspieszone bicie serc. A po premierze to już nie to samo, nie warto kupować bo za drogo ;)
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Post autor: Tomasz Mańkowski »

Ale lepiej odzyskać choć część kasy, niż wyrzucić całość...

A Mirror - sorry, ale na półce sprawia wrażenie niesklejalnego szortrana...
Wiem, że to jedynie wrażenie, ale większość klientów kupuje oczami...
Obrazek
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

Tomasz Mańkowski pisze:Mirror - sorry, ale na półce sprawia wrażenie niesklejalnego szortrana...
wiem. tłumaczyłem to tysiąc razy temu niereformowalnemu pepikowi.. ale jest postęp. jusz wypraski pakuje w ładne worki, instrukcje od dłuższego czasu są profesjonalne, a z boxartami wróbla pudełka wyglądają nieodstręczajaco
Tomasz Mańkowski pisze:większość klientów kupuje oczami...
wystarczy loby, gdyby spojzeli na wypraski, a nie tylko na pudełko. ale wiem, tradycja oceny modeli na podstawie boxartów jest naszym kraju żywa i popularna
tankmania

Post autor: tankmania »

Dzisiaj duża ilość kupuje w necie oczami patrząc na sklejone modele. Ale cena mirrora w stosunku do IBG chyba też nie ma przełożenia na podskoczenie zważywszy, że ostatnie ich modele mają dobrą opinię.
Trochę ludzi ma też na mirrora focha za ich politykę "niezbędnych dodatków" i sugerują zawyżanie tym ceny.

Jedyny problem IBG imho to opóźnienie w tym przypadku, ale mam wrażenie, że swoje sprzedadzą mają mirrora za konkurencję.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

tankmania pisze:politykę "niezbędnych dodatków"
histera jak z polskiego podwórka. niezbędnosc dodatków sprowadza sie do tego, ze są pokazane w instrukcji montazu modelu podstawowego. połowa tych dodatków jest tak niezbędna jak wyrostek robaczkowy. ale 'pokazali w instrukcji i nie dali w zestawie'. stawiam, ze o to chodzi..
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Post autor: Tomasz Mańkowski »

KFS-miniatures pisze:
Tomasz Mańkowski pisze:większość klientów kupuje oczami...
wystarczy loby, gdyby spojzeli na wypraski, a nie tylko na pudełko.
Niestety, w sklepie malo kto, widząc pudełko Mirrora, chce zajrzeć do środka...
A ten co zagląda, to zazwyczaj z góry wie co w środku znajdzie - i ten jest zadowolony.
tankmania pisze:Jedyny problem IBG imho to opóźnienie w tym przypadku
Opóźnienie, bo IMHO utopili nieco na niemieckich ciężarówkach (bo jakiś mundry przekonywał, że sprzedaje się tylko to co niemieckie...)
tankmania pisze:ale mam wrażenie, że swoje sprzedadzą mają mirrora za konkurencję.
Mam nadzieję, bo nie ukrywam, że dodatkowe kalkomanie do IBGowych aliantów schodzą niezgorzej :D
Obrazek
tankmania

KFS-miniatures pisze: histera jak z polskiego podwórka.
Dlatego ująłem w cudzysłów. Każda histeria jest histerią i generuje się na forach, tak jak brzydki czeski meserszmit tak i mirror to problem dla tych co i tak nic nie skleją. To problem żeby był problem, sztuka dla sztuki.

Ale 90% modelarzy chce ładnego dobrze sklejalnego modelu w umiarkowanie niskiej cenie. Rzeczywistość "forowa" nie ma odniesienia na popyt więc faktycznie ten "błąd" nie ma znaczenia. Jednak cena przy dwóch modelach które są czysto wykonane i się dobrze sklejają już ma. Stosunek 110 do 210 ma tutaj duże znaczenie.
tankmania

Tomasz Mańkowski pisze:bo jakiś mundry przekonywał, że sprzedaje się tylko to co niemieckie...

Ktoś żyje przeszłością. Było, minęło, ludzie zaczęli tym rzygać... na całe szczęście.
Nie żebym coś miał przeciwko niemcom, ale jak tłuką w radio jedną piosenkę to można pawia puścić po czasie nawet jak jest zajebista.
Mode na niemców zabiła moda na niemców.
Awatar użytkownika
panzerflix

Post autor: panzerflix »

pomijajac mody i fakt ze ja sie nie znam az tak i dodajac fakt ze te ostatnie ich modele fajne som ogolnie (zero hejta)
to z tymi ciezaroweczkami ich to pewnie bardziej o Bussingi chodzi
a one sprawialy wrazenie ze nie byly dopracowane jako modele w 35,
bo juz einheit IMO (poza kolami) trzyma lepiej fason - a dodatkowo
jak IBG je wydalo (co prawda kilka wersji od razu chyba)
to dokladnie wtedy AFV dalo test szoty i moment pozniej za mniejsz chyba nawet kase
wypuscilo chyba ciut lepszy wizulanie model.
I tylko moze takie odnioslem wrazenie ze je w promo wszedzie widzialem te z IBG potem. ?

no nie wiem ale tak przy okazji einheitiesla sklejania ostatnio
myslalem sobie ze szkoda ze to nie poziom tych mormonow ostatnich...
ale i tak fajne to chociaz galeryj jak na lekarstwo...
You are not your thoughts. You are not your story. You are not your body.
Experience your thoughts, experience your story, experience your body, as none of it will last.

http://www.fromthetrunk.com | http://www.panzerflix.com
Awatar użytkownika
Patterson

Post autor: Patterson »

Super nius, już trzeba pomału robić miejsce w szafie na model i kaleczki. :D
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Recenzje/Nowości”