KRULOWA ZTS Plastyk z minimalną ilością dodatkuf własnych

Robert O.

Re: KRULOWA ZTS Plastyk z minimalną ilością dodatkuf własnyc

Post autor: Robert O. »

bym zapomniał ,malowanie jakie planujesz ,to że nasze krajowe to zrozumiałe ale ktUre ,dokładnie nr seryjny płatowca ,nr boczny ,jednostka i z jakiej godziny malowanie :przed południem czy po południu a może o północy i prosze o odpowiedz bo to jest bardzo ważna kwestia

[
tankmania

Post autor: tankmania »

KFS-miniatures pisze: Obrazek
W kółku po lewej stronie jest za mało punktów farby podkładowej na powierzchni podłogi. Z mojego obliczenia wynika, że aby podkład zdał swoje zadanie musi być 1600 punktów farbomalarskich, a widzę, że nie ma nawet wymaganej połowy.
Awatar użytkownika
Ojciec Dyrektor
Kontakt:

Post autor: Ojciec Dyrektor »

tankmania pisze:W kółku po lewej stronie jest za mało punktów farby podkładowej na powierzchni podłogi. Z mojego obliczenia wynika, że aby podkład zdał swoje zadanie musi być 1600 punktów farbomalarskich, a widzę, że nie ma nawet wymaganej połowy.
To siurfacer firmy geja tak siada kiepsko, 7500 punktów powinno być przy prawidłowym składzie farby w farbie w zależności od ciśnienia cewki moczowej.

A w ogóle to na kolana KURWA wszystka hołoto przed paniom niepokalanom krulowom.

Proponuje harcerskie czuwania nocne w tym warsztacie i zmazy nocne hejterskich wpisów.

KFS piekna robota, do radiostacji przybył już prezes z kotem, czekamy wszyscy w napięciu co dalej, ślemy słowiańskie pozdrowienia.

Czuj czuj czuwaj !
Awatar użytkownika
Slash2

Post autor: Slash2 »

Zapoznając się w kolejnymi etapami budowy czuje się jak na drodze krzyżowej
Obrazek
Awatar użytkownika
Krocionorzec

Post autor: Krocionorzec »

Jabym jeszcze prosił o zdjęcie z zaznaczeniem gdzie należy usmarować pilotuf klejem żeby się mocno trzymało. Nie wykluczam Iskry budowy kiedyś i ta informacja będzie mi niezbędną.
Obrazek
Awatar użytkownika
micmal

Post autor: micmal »

I jeszcze jedna BARDZO ważna sprawa. Malowanie oszklenia kasków mają kolor oszklenia, a ten element powinien być bardziej zielony lub błękitny, różnica dotyczy kasków wyprodukowanych do 1975 r. Jest to bardzo istotne, bowiem przez ten kolor zmieniało się postrzeganie świata przez pilota, co przedkada się na kolory jakimi powinieneś pomalować środek samolotu.
Awatar użytkownika
Ojciec Dyrektor
Kontakt:

Malowanie oszklenia kasków mają kolor oszklenia, a ten element powinien być bardziej zielony lub błękitny, różnica dotyczy kasków wyprodukowanych do 1975 r. Jest to bardzo istotne, bowiem przez ten kolor zmieniało się postrzeganie świata przez pilota, co przedkada się na kolory jakimi powinieneś pomalować środek samolotu.
Michał, ale mówimy o kasu ZTM-906531? Bo jak tak to modyfkacje wprowadzano w 1976 a to spora różnica.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[quote="micmal"
micmal pisze:przez ten kolor zmieniało się postrzeganie świata przez pilota
Chodzi bardziej o efekt dyfrakcji interferencji Fraunhofera na wielu jednakowych otworach r1 i r2 przez R10 i R20 dla amplitud.

Obrazek
Awatar użytkownika
bohdan

Post autor: bohdan »

Obrazek
Awatar użytkownika
Ojciec Dyrektor
Kontakt:

bohdan pisze:Obrazek
Science fiction

Robiłem ten model i wiem jak powinno to wyglądać:
Obrazek
Awatar użytkownika
micmal

Post autor: micmal »

Ojciec Dyrektor pisze:ale mówimy o kasu ZTM-906531? Bo jak tak to modyfkacje wprowadzano w 1976 a to spora różnica.
Trafna uwaga, zmylił mnie kolor i kształt mechanizmu mocującego oszklenie. Ponadto pominąłem istotny fakt pokrycia oszklenia specjalnym płynem BŁYSK, mającym właśnie coś wspólnego z tą dyferencją.

Bardzo ciekawe zdjęcia Ojcze Dyrektorze, nie znałem ich, a temat zgłembiam już dugi czas budując model tego najwspanialszego samolotu. Obecnie jestem na etapie tablicy z zegarami i ciągle nie wiem czy zastosowałem bielszy odcień bieli na wskaźnikach, bowiem zeznania świadków różniom sie. Podobno stosowano bielu iro z darmowych dostaw z japońskich fabryk, ale są tesz doniesieia o kumatubiel.
ODPOWIEDZ

Wróć do „KFS-miniatures”