Sd. Kfz. 7/2 Flak 37 Dragon 1/35
Lista kategorii: Pojazdy wojskowe Pojazdy wojskowe - Warsztaty
Moderator: Spotter
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Re: Sd. Kfz. 7/2 Flak 37 Dragon 1/35
z czarnym sie nie rozpędzaj. on jest tylko po to, zeby potem miec mniej roboty z malowaniem bandaży i opon
Ok. Wrócę z Czech i siadam do malowania. Oczywiście tak jak radziłeś, każdy krok będzie obfotografowany i zgłoszony do inspekcji 
- KFS-miniatures
- Kontakt:
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Tak. Wczoraj rozpocząłem, ale starczyło mi czasu tylko na połowę kół i częściowo podwozie. Może do końca tygodnia mi się uda
Czasu mam jak na lekarstwo 
- grzegorz75
Kładziesz żone i dzieciarnie spać ( żeby szybciej zamulili podajesz stilnox albo klonozepan ) , barykadujesz się nocą i machasz aerografkiem . Najwyżej później jesteś niewyspany . W końcu tygodnia jesteś nieprzytomny . Ale masz za to pomalowane
Albo powiedz jej, że następnym razem na zakupy pójdzie sama - nikt jej nie będzie poganiać a Ty będziesz mieć więcej czasu dla modeligrzegorz75 pisze:Kładziesz żone...
Sęk w tym że ten tekst się zdeaktualizował. Jeżeli chce iść sama na zakupy, to sama. Córa zostaje ze mną. Jakby nie patrzeć, jestem na przegranej pozycji
Jedyne co mi zostaje to wysłać je na tydzień do lasu. A i tak nie ma gwarancji, że będę miał czas na esdeka!
Jedyne co mi zostaje to wysłać je na tydzień do lasu. A i tak nie ma gwarancji, że będę miał czas na esdeka!
- Krocionorzec
Nie opyla się, bo raz że wtedy bankowo będziesz musiał robić malowanie albo coś, a dwa że wtedy na pewno zachachmęcą las.

Dobra, podwozie i układ jezdny pomalowane na czarno. Wiem, że na zdjęciach widać jasne niedociągnięcia, ale dokładniej już nie dam rady pomalować. Nauczyłem się na przyszłość, że takie pojazdy należy budować i malować na przemian, a nie zbudować wszystko a później malować. Na szczęście wszystko to będzie przysłonięte przez koła.

Rozumiem, że teraz całość na brązowo. Razem z Flak'iem?

Rozumiem, że teraz całość na brązowo. Razem z Flak'iem?