Czterdzieści osiem
Moderator: Krocionorzec
- Krocionorzec
Re: Czterdzieści osiem
Obawiam się że max co wycisnę obecnie z łapy to będzie ten przepis na bitewniakowe ryło. Z tym sobie pewnie poradzę. Zapraszam do awantury 

A, że tak się trochę wcisnę.
Jakieś SBS-y nt. malowania bambetli są?
Bo ja kuźwa chyba za cienki jestem i już parę razy szukałem i nic nie znalazłem ciekawego w internetach...
Jakieś SBS-y nt. malowania bambetli są?
Bo ja kuźwa chyba za cienki jestem i już parę razy szukałem i nic nie znalazłem ciekawego w internetach...
Analogicznie jak ciuchy w figurach plus trochę wyobraźni.cooper69 pisze: Jakieś SBS-y nt. malowania bambetli są?
Kamilu wyraziłem się mało precyzyjnie chodziło mi o zniwelowanie efektu obrysowanego oka czarnym konturem, tutorial jest w całości, bo nie potrafiłem wyciąć z niego ilustracji nr 5, a ta była mi potrzebna, aby zobrazować o jaki efekt mi chodzi, zamiana czarnego koloru na "ciemny kolor ciała" użyty do cieni na twarzy, użyty na dolnej powiece zmiękczy ten efektKFS-miniatures pisze:jestes przekonany, ze polecnie tutorialu na temat mnaloiwania duzych figurek sprawdzi sie w skali 1/48 ?maciej999 pisze:http://gloria-san.deviantart.com/art/Ey ... -317998585
Spróbuj zrezygnować z efektu malowania oka na tak zwaną pandę. Wymaluj je jak na rysunku nr 5. rezygnując z mocnego podkreślenia dolnej krawędzi rzęs czarnym kolorem, wprowadź tam kolor tak jak na ilustracji, podkreślenie dobierz jako ciemno cielisty nie czarny.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
wpgóle uzycie czarnego koloryu do konturowania oka żołnierzyka czy to w 35, czy w 48 jest umiarkowanie dobrym pomysłem. natomiast rozkminy nad róznicowaniem kolorystycznym powiek w tamiyowych ludkach 1/48 nadal wydaje się dośc bezprzedmiotowe w kontekscie tego cio michał ogarnia, a czego nie, a co mozna oszacowac na podstawie zdjec, które wkleił.
tak generalnie, zeby figurka nie wyglądała jak egipski kapłąn to w tej skali mozna śmiało pominąc podkreślanie dolnej powieki czymkolwiek innym ponad koniec białka oka (które, podkreślmy, tez nie powinno być białe)
tak generalnie, zeby figurka nie wyglądała jak egipski kapłąn to w tej skali mozna śmiało pominąc podkreślanie dolnej powieki czymkolwiek innym ponad koniec białka oka (które, podkreślmy, tez nie powinno być białe)
- Krocionorzec
No malowanie cieni wokół oczu sobie na pewno podaruję. Jak tak siedzę i patrzę na te figury to się zastanawiam czy malowanie konturu oka ciemnym kolorem ma jakiś sens - w tej wielkości będzie to wyglądać nieco kuriozalnie. Moim targetem jest zmniejszenie oczków do anatomicznej proporcji. Żeby nie wyglądały jak mangowo-egipskie stwory.
No szczerze mówiąc na razie ze mnie dupa a nie malarz pacynek.
No szczerze mówiąc na razie ze mnie dupa a nie malarz pacynek.

- KFS-miniatures
- Kontakt:
sobie lupę dobrą spraw. jak bedziesz naprawde dobrze widział co malujesz to bedzie co łatwiej
Twarze w 1/48 bez lupy? SZACUN!
Nie wiem czy w 120mm ktoś bez lupy by dobrze wymalował.
Nie wiem czy w 120mm ktoś bez lupy by dobrze wymalował.
- Krocionorzec
Mam ruski binokular do oznaczania robaków, popróbuję. Pracowałem dotychczas bez wzmocnienia oczków.

- KFS-miniatures
- Kontakt:
mam na mysli lupę w okolicach 10x. w czymś takim pracowac sie nie da normalnie, ale włąsnie do krótkiej zabawy w najdrobniejsze detale sie przydaje