Fajnie im to wyszło. Żałuję, że nie wiedziałem o tym kolorze jak robiłem swojego Łańcuta. Wyszłoby mi bardziej zgodnie historycznie.
Lista kategorii: Warsztaty konkursowe Pojazdy wojskowe Pojazdy wojskowe - Warsztaty
Moderator: cooper69

Oryginalne reflektory "zaginęły" gdzieś w magazynach - może dokopią się do nich po przeprowadzce na Cytadelę (choć nie liczył bym na to)
Czytelna fotka całego prawego boku oryginalnego "Łańcuta" nie istnieje / nie jest mi znana.

Co do napisów (kredą) - patrz wyżej (to decyzja Muzeum).
Po tym podciągnięciu kontrastu i tak niewiele było widać - mieliśmy do dyspozycji odbitkę tej fotki (z archiwum rotmistrza Kamińskiego) i na jej podstawie, oraz na podstawie fotek innych pojazdów zaproponowaliśmy odtworzony (w miarę) układ kamuflażu - ale malowanie to już nie nasza domena i wyszło tak jak widać.
Domyślam się Tomek, to taki trochę żart był z mojej stronyTomasz Mańkowski pisze: ↑wt 21 wrz 2021, 07:30A co do całości - racja, improwizacja i rekonstrukcja (to przecież chłopaki z GRH)
Ten SE/1744 to (najprawdopodobniej) tymczasowy numer ze składów armijnych - tak przynajmniej twierdził rotmistrz Kamiński.