Sezon 2016
Moderator: Yantom
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Re: Sezon 2016
a co stoi na przeszkodzie temu, żebys sobie kupił?
wybór odpowiedniej...i nie mam pojęcia jakiej
Mini sherman ciąg dalszy.
Numer 24 podpatrzony z jakiejś fotki z rozbitym shermanem namalowałem "od ręki". Dalej wash i zacieki. Całość zabezpieczyłem satynowym Vallejo.

Numer 24 podpatrzony z jakiejś fotki z rozbitym shermanem namalowałem "od ręki". Dalej wash i zacieki. Całość zabezpieczyłem satynowym Vallejo.

Farby olejne.

A T-55 otrzymał kalki po zabezpieczeniu sidoluksem z aerografu.

Posiłkowałem się braćmi SET i SOL. Kalki siadły idealnie.

A T-55 otrzymał kalki po zabezpieczeniu sidoluksem z aerografu.

Posiłkowałem się braćmi SET i SOL. Kalki siadły idealnie.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
tak pacząc na fotogramy archiwalne, mozna odnieśc wrazenie, ze połozyłeś kalkomanie 1/35 na model w czteryosiem.
Whiskey Tango Foxtrot?
Whiskey Tango Foxtrot?
Wiesz, coś w tym jest. Muszę to przemyśleć. Mam jeszcze ruskie kalki w rezerwie. Ale czy ruskie T-55 były w takim kolorze ?KFS-miniatures pisze:tak pacząc na fotogramy archiwalne, mozna odnieśc wrazenie, ze połozyłeś kalkomanie 1/35 na model w czteryosiem.
Kamil, przejrzałem Magnuskiego i fotki z polskimi T-55. Sądzę, że wielkość cyfr i szachownic nie była dokładnie ustalona dla wszystkich jednostek. Prawdopodobnie były jakieś ogólne zasady dość luźno interpretowane przez "artystów malarzy" z kompanii warsztatowych. Poniżej dwie fotki z książki Magnuskiego "Wozy bojowe LWP". Szachownica na dolnym czołgu odpowiada tej od Pawła, a nawet jest nieco większa. Sięga od dolnej krawędzi do miejsca mocowania haka wieży.KFS-miniatures pisze:tak pacząc na fotogramy archiwalne, mozna odnieśc wrazenie, ze połozyłeś kalkomanie 1/35 na model w czteryosiem.

Mini sherman ciąg dalszy
Obicia wyszły tak.

Potem jakoś tak szybko poszło, fotki kontrolne

Obicia wyszły tak.

Potem jakoś tak szybko poszło, fotki kontrolne