P 51 C Mustang Academy 1/72 ( Warsztat)
Moderator: Grzesiek76
Re: P 51 C Mustang Academy 1/72 ( Warsztat)
- KFS-miniatures
- Kontakt:
odważniej. rób odważniej. przecież to wszystkio bez problemu bedziesz mógł nawet zupełnie zamalować (co już niemal raz ci sie udało:>)
ma być na bogato:

bo potem to sobie zgasisz..

..tylko najpierw musisz miec co gasić.
i ponownie odsyłąm sie do wątków yasha
ma być na bogato:

bo potem to sobie zgasisz..

..tylko najpierw musisz miec co gasić.
i ponownie odsyłąm sie do wątków yasha
-
Grzesiek76
No fakt MiG 23 wymiata
.
Kużwa podczas malowania aerograf mi splunął tym rozcieńczalnikiem na model
. Musiałem poprawiać normalnym kolorem bazowym i teraz znów chyba będzie trzeba poprawiać esy floresy ?. Dobrze że był bardzo rzadki i nie zrobiło się bardzo chujowo.
Coś w ogóle z aerografem mi się niedobrego dzieje. Ten spust dobrze nie odbija podczas malowania i jakoś się dziwnie zacina. Chyba trzeba będzie zainwestować w coś lepszego. Mam chińczyka za 50 zł.

created by picasa2html.com
Kużwa podczas malowania aerograf mi splunął tym rozcieńczalnikiem na model
Coś w ogóle z aerografem mi się niedobrego dzieje. Ten spust dobrze nie odbija podczas malowania i jakoś się dziwnie zacina. Chyba trzeba będzie zainwestować w coś lepszego. Mam chińczyka za 50 zł.

created by picasa2html.com- Ojciec Dyrektor
- Kontakt:
Normalne, dobrze wymyj, przepoleruj ten tłoczek pod przyciskiem i kapnij oliwy tam gdzie ma styk zaworem powietrznym, bedzie chodził jak złoto. Chińskie stafy maja to do siebie że robione są na odpierdal, wszystko jest funkcjonalne, ale żeby było jeszcze sympatyczne w pracy to trzeba ogradować i przepolerować.Grzesiek76 pisze:Ten spust dobrze nie odbija podczas malowania i jakoś się dziwnie zacina. Chyba trzeba będzie zainwestować w coś lepszego. Mam chińczyka za 50 zł.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
..a jak już dobrze wymyjesz, to wymyj jeszcze raz, ale tym razem WD-40. a potem przedmuchaj acetonem solidnie. a potem juz wedle wskazówek OD. no tak sie zdaza, ze chinczyka trzeba 'przetoczyć'.Ojciec Dyrektor pisze: dobrze wymyj,
-
Grzesiek76
W takim razie czeka go konkretny remont
.
-
Grzesiek76
I tak to wygląda na chwilę obecną. Poleciałem trochę powierzchnie sterowe rozcieńczonym clear blue. Teraz muszę zakupić trochę chemii ponieważ pokończyła mi się. Rozcieńczalnika lałem tyle, że zużyłem już prawie cały. Fakt że dużo go nie było
.

created by picasa2html.com

created by picasa2html.com- KFS-miniatures
- Kontakt:
to niebieskie tło nie pomaga w osttecznej ocenie, ale chyba powoli możesz startowac z górą
-
Grzesiek76
Oki, tło zmienię na białe lub szare. Cieszę się i po nowym roku zabiorę się za górę. Mam nadzieję, że na modelach w skali 1/48 i 1/35 które mam w planach, będzie mi łatwiej eksperymentować z malowaniem.
-
Grzesiek76