Nie wiem. Musiałbym mieć te od Pz. IV.
[W] 2x T-35 / HobbyBoss 1/35
Lista kategorii: Pojazdy wojskowe Pojazdy wojskowe - Warsztaty
- Szydercza Gała
- Rozpierdalator od środka

Re: [W] T-35 / HobbyBoss 1/35
Konrad konsekwentnie jedzie do przodu tym swoim pancernym czerwono armijnym walcem, no bardzo ciekawe to wszystko jest.
Czy masz ogarnięte jak poprowadzić kable dodatkowych reflektorów? Widziałem gdzieś model, w którym szły do szczeliny wentylatora... a kiedy indziej były prowadzone do włazu (i przytrzaskiwane przez klapę?). Sam mam w szafie BT-7 z reflektorami Voyagera i dlatego pytam.
Czy masz ogarnięte jak poprowadzić kable dodatkowych reflektorów? Widziałem gdzieś model, w którym szły do szczeliny wentylatora... a kiedy indziej były prowadzone do włazu (i przytrzaskiwane przez klapę?). Sam mam w szafie BT-7 z reflektorami Voyagera i dlatego pytam.
-
Konrad
Cześć. Szczerze powiedziawszy nie patrzyłem na zdjęcia jak ułożyć te kable. Po prostu je poprowadziłem za osłoną jarzma. Tak to wyglada. Myśle, że ciekawą propozycją by było poprowadzenie tych kabli do włazów. Może bym sam tak zrobił na tym T-35. Zastanowię się.Marek Cz. pisze: ↑śr 26 sty 2022, 13:57 Konrad konsekwentnie jedzie do przodu tym swoim pancernym czerwono armijnym walcem, no bardzo ciekawe to wszystko jest.

-
Konrad
Pytanie do znawców. Chciałbym zrobić coś takiego na lufach ale nie wiem czy na sowieckiej pancerce to było spotykane. Moim zdaniem było by trochę ciekawiej. Co sądzicie?

zrób dwa takie paski będzie jeszcze ciekawiej
To była charakterystyczna cecha działa 76mm Shermana. Na innych tego nie było.
Po prostu wycierał się kolor od cofania lufy przy strzałach. Jarzmo miało ciaśniejszy otwór niż np. najbardziej kojarzona z Shermanem 75-tka.