Breda Ba.65 Special Hobby 1/48

Krytyka, subiektywne doznania
Awatar użytkownika
Arkady72

Breda Ba.65 Special Hobby 1/48

Post autor: Arkady72 »

Breda Ba.65 – włoski samolot szturmowy produkowany w latach 1935–1939 przez włoskie przedsiębiorstwo Breda.
Short-run Special Hobby.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Re: Breda Ba.65 Special Hobby 1/48

Post autor: Tomasz Mańkowski »

Ale brzydka....

... konstrukcja :P
Fajny umorusaniec :D
Obrazek
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

Plus dodatnie
-fajnie bo włoski,
-szacunek bo Special Hobby,
-podoba się malowanie,
-znowu się tło podoba.

Plusy ujemne
-rózgi liktorskie (znaczy się kreski w kółku) na skrzydłach za bardzo walą czystobiałością, co datkowo gryzie z bielą osłony silnika i krzyża na stateczniku pionowym (prawie jak w reklamie proszku do prania),
-okopcenia za karabinami włoskiego samolotu to chyba s-f, włoskie samoloty slużą do ciesznia oczu piękną sylwetką (Breda musi wyjątkiem), malowaniem i radości z latania ale żeby strzelać i walczyć :lol:

Czym i jak robisz zacieki na spodzie?
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
tankmania

Post autor: tankmania »

JBZ pisze: -okopcenia za karabinami włoskiego samolotu to chyba s-f, włoskie samoloty slużą do ciesznia oczu piękną sylwetką (Breda musi wyjątkiem), malowaniem i radości z latania ale żeby strzelać i walczyć :lol:
Myślisz, że nie strzelali do ptaków żeby po powrocie pokazać, że walczył? :lol:
Co do ich słynnej odwagi to już w sredniowieczu Włosi mieli powiedzenie "Boże daj nam sto lat wojny i ani jednej bitwy".

Ale stylistów zawsze mieli wybitnych, tylko oni robili tak brzydkie, że każdy chce mieć. ;)
Tutaj Arkady miał ułatwione zadanie, wystarczy nie zepsuć sylwetki. Jak zwykle się udało.
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

KFS-miniatures pisze:
JBZ pisze:-szacunek bo Special Hobby,
a tego to nie bardzo rozumiem
Jestem zmanierowany lepieniem Hasegawy, Tamiyi, mam rozpoczętą 109 Zvezdy, nawet F-16 Kinetic (w pudełku robi lepsze wrażenie), pudełko z Boomerangiem zamykam szybciej niż otwieram. Wiem że można i da się.
tankmania pisze:Ale stylistów zawsze mieli wybitnych, tylko oni robili tak brzydkie, że każdy chce mieć. ;)
Z silnikiem DB-601/605 każdy włoski pokrak nabierał urody. Zresztą współczesne włoskie (lub prawie włoskie) samoloty są również bardzo eleganckie-wystarczy wymienić AMX czy Piaggio Avanti a nawet M-346 Master (chociaż powstał razem z Jakiem-130).
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

JBZ pisze:Jestem zmanierowany lepieniem Hasegawy
no jak bym miał powiedziec kto lepszy, to specjalisci z hasegawy powinni do czechóow na nauke sie wybrac, bo te modele hase to zwykle chujnia z grzybnią i kruchym plastikiem.
ale ok, modele ze special hobby nie mają kołków pozycjonujących. wiec faktycznie ich montaż moze być kłopotliwy
Czarny

Post autor: Czarny »

Jacku, przeciez powinienes wiedziec ze Wloski soldat potrafi sie bic jesli ma o co. Jakby fajfokloki chcieli jakis dywizyjny burdel zbombardowac to pewnie nie uszli by z zyciem.

Model, do czego nas juz przyzwyczailes, po prostu swietny
Awatar użytkownika
Arkady72

Post autor: Arkady72 »

Liście laurowe na skrzydłach pewnie lepiej by wyglądały malowane od szablonów tą sama farbą co osłona silnika i końcówki skrzydeł. Nie raziłyby wtedy bielą.
Kalki nie były najlepszym pomysłem.
Co do SH vs. Hasegawa wolę zdecydowanie tą drugą. Jest o niebo lepsza przynajmniej jak dla mnie.
Zacieki tradycyjnie z olejnych Abteilungów z łajtspirytem.
Co do ich słynnej odwagi to już w sredniowieczu Włosi mieli powiedzenie "Boże daj nam sto lat wojny i ani jednej bitwy".
Powiedzmy, że na tę Bredę kiedyś spojrzał kapitan Corelli ;) .
Tyle mojego bredzenia...
Obrazek
"Oprócz kobiet i dzieci..."
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

Arkady72 pisze:Co do SH vs. Hasegawa wolę zdecydowanie tą drugą. Jest o niebo lepsza przynajmniej jak dla mnie.
po tym co zrobiłeś z koprowskiej suki nie jestes wiarygodny
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gotowe do inspekcji”