...kupił może najnowszy numer znanego periodyku, którego nazwa zaczyna się na Aero a kończy na Plan?
Interesuje mnie skan artykuł Modelarstwo, ENTER
Niestety na jakiś czas jestem odcięty od większości dobrodziejstw cywilizacji w tym od Empików także nie mam możliwości przeczytania pełnej wersji drukowanej.
Czy ktoś na sali...
Re: Czy ktoś na sali...
Szkoda oczu na to. Kolejny bzdet pt. "ja wiem najlepiej jak powinno być".
Smutne jest to, że ludzie którzy drwili kiedyś z cyt. "PRL-owskiej rzeczywistości" dzisiaj sami chcą narzucać własne wizje. Pewnie to jest jakiś syndrom komuszka.
Przydałby się nam "Mojżesz" który zrobiłby z niektórych półgłówków ludzi, tak jak zrobił z niewolników wojowników. Tyle, że pasowałoby w 40 dni, a nie lat...
Smutne jest to, że ludzie którzy drwili kiedyś z cyt. "PRL-owskiej rzeczywistości" dzisiaj sami chcą narzucać własne wizje. Pewnie to jest jakiś syndrom komuszka.
Przydałby się nam "Mojżesz" który zrobiłby z niektórych półgłówków ludzi, tak jak zrobił z niewolników wojowników. Tyle, że pasowałoby w 40 dni, a nie lat...
Tak z ciekawości chcę rzucić okiem. Przeczytałem fragment na ich stronie i doskonale wiem czego się spodziewać.
Ale jak już któryś raz z kolei czytam o tym jak ich swastyki na modelach palą w oczy i działają jak schabowy na kozojebcę i jak dorabiają do tego jakąś chorą ideologię to aż mnie paluchy świerzbią żeby skrobnąć jakiegoś maila z zapytaniem do autora o jego stanowisko w temacie zbrodniczych symboli sierpa, młota i czerwonej gwiazdy, napisów za Stalina, za zsrr itp. Interesowało by mnie też co myślą o modelach w barwach LWP, Imperium Japońskiego itp itd.
Bo jak już oczyszczać ideologicznie modelarstwo to po całości
Ale jak już któryś raz z kolei czytam o tym jak ich swastyki na modelach palą w oczy i działają jak schabowy na kozojebcę i jak dorabiają do tego jakąś chorą ideologię to aż mnie paluchy świerzbią żeby skrobnąć jakiegoś maila z zapytaniem do autora o jego stanowisko w temacie zbrodniczych symboli sierpa, młota i czerwonej gwiazdy, napisów za Stalina, za zsrr itp. Interesowało by mnie też co myślą o modelach w barwach LWP, Imperium Japońskiego itp itd.
Bo jak już oczyszczać ideologicznie modelarstwo to po całości

Oj, jak nadredaktor z autorem do szkół uczęszczali to program nauczania tego nie obejmował. Obawiam się, że zamiłowanie do archaizmu i tęsknota za starymi dobrymi czasami kiedy "miszcz" to był "miszcz" a czeladnik modelarnie zamiatał może wyprzeć taką informację ze świadomości.Chudziutki pisze:stanowisko w temacie zbrodniczych symboli sierpa, młota i czerwonej gwiazdy, napisów za Stalina, za zsrr itp.
Też się zaciekawiłem.
I tak się teraz zastanawiam. Dla kogo oni to piszą, kto to czyta? Przecież muszą jakoś zarobić na wydawanie tego pisma.
I tak się teraz zastanawiam. Dla kogo oni to piszą, kto to czyta? Przecież muszą jakoś zarobić na wydawanie tego pisma.

Target crocodile. Cała grupa docelowa to sto jaj i dwa zęby.Slash2 pisze:Dla kogo oni to piszą, kto to czyta?
Jedno co mnie zastanawia to to, że ostatnio jakaś straszna moda jest na wciskanie nam, znaczy obywatelom tego zacnego kraju, że jesteśmy jacyś ociemniali względem reszty świata. Wielki, jego mać, patriota, jak wynika z artykułu i wstępniaczko-zapowiedzi, każe z jednej strony hołdować naszym tradycjom, bo polskie lepsze, się wie. Po czym przekonuje nas, że jesteśmy (my- wszyscy, polaki rodaki) bandą zacofanych debili na skalę świata.
Przyznaję, nie przeczytałem artykułu w całości. Ale jeśli utrzymuje ona spójny ton, to zaryzykuję stwierdzenie, że autor mało wnikliwie przeprowadził swoje analizy i zapomniał o wielu mechanizmach, które wpływają na kształt dzisiejszej rzeczywistości. Również modelarskiej
Przyznaję, nie przeczytałem artykułu w całości. Ale jeśli utrzymuje ona spójny ton, to zaryzykuję stwierdzenie, że autor mało wnikliwie przeprowadził swoje analizy i zapomniał o wielu mechanizmach, które wpływają na kształt dzisiejszej rzeczywistości. Również modelarskiej

A budowle i źródła autosplendoru jego to amerykański i angielski bombowiec, radziecki śmigłowiec i niemiecki (bożesztymój) dżankers...Slash2 pisze:Jedno co mnie zastanawia to to, że ostatnio jakaś straszna moda jest na wciskanie nam, znaczy obywatelom tego zacnego kraju, że jesteśmy jacyś ociemniali względem reszty świata. Wielki, jego mać, patriota, jak wynika z artykułu i wstępniaczko-zapowiedzi, każe z jednej strony hołdować naszym tradycjom, bo polskie lepsze, się wie. Po czym przekonuje nas, że jesteśmy (my- wszyscy, polaki rodaki) bandą zacofanych debili na skalę świata.
A gdzie Łoś? Karaś? Gdzie nawet P.11c (tu się nie można zasłonić brakiem dokumentacji).
P.11 - wspaniały POLSKI samolot przegrywa z ruskim wiatrakiem bo mały i mniej atrakcyjny na konkursie?
I po czymś takim mamy czytać ten kwas o swastykach dalej?
Dziękuję, zbyt mało głupi jestem by się dawać robić w jajo.
k.
Teoria wygrywania. Żeby wygrać z australijskim frajdolarzem trzeba przegrać z własną słabością.Kuba pisze: A gdzie Łoś? Karaś? Gdzie nawet P.11c (tu się nie można zasłonić brakiem dokumentacji).
P.11 - wspaniały POLSKI samolot przegrywa z ruskim wiatrakiem bo mały i mniej atrakcyjny na konkursie?
Dorabianie ogona kurze żeby pawia udawała.
Musicie usiąść z Kamilem i dorobić resztę do okładki Aerodyntankmania pisze:Teoria wygrywania. Żeby wygrać z australijskim frajdolarzem trzeba przegrać z własną słabością.