http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=71145
Zagadka
Re: Zagadka
Zestrzelenie Polaka?
Ano
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
-
Jaho63
A zestrzelenie niemiaszków nie?tankmania pisze:Zestrzelenie Polaka?
Dlatego tego Polaka zobaczyłem, ja się nie znam na "dwójce", ale te "karby" mnie zdziwiły w jakiejś śmiesznej Avii.Jaho63 pisze:A zestrzelenie niemiaszków nie?tankmania pisze:Zestrzelenie Polaka?Nawet bardziej nieprawdopodobne od zestrzelenia polskiego.
-
Jaho63
Skoro oznaczenia i malowanie sugeruje chyba przełom 1939/40 roku, to jakiś pepik mógł mieć Polaka na koncie, ale Niemca? Kiedy?
Pierwsze strzały nasi południowi sąsiedzi oddali (do Niemców) w 1944 roku!
Teraz doczytałem. Model przedstawia samolot z maja 1940. A zestrzelony, polski Łoś, spadł w marcu 1940 roku! (Po prostu wojna nie wybuchła
):lol:
Teraz doczytałem. Model przedstawia samolot z maja 1940. A zestrzelony, polski Łoś, spadł w marcu 1940 roku! (Po prostu wojna nie wybuchła
To skąd czarne krzyże?Jaho63 pisze:(Po prostu wojna nie wybuchła):lol:
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
może pan sobie wyobraził, że się Czesi postawili jak z III Rzeszą robiliśmy im bratnią interwencję.JBZ pisze:To skąd czarne krzyże?Jaho63 pisze:(Po prostu wojna nie wybuchła):lol:
-
Jaho63
Pewnie coś w ten deseń (choć jak wziąć pod uwagę ich pragmatyzm, bylibyśmy od razu wpuszczeni do Pragi, bez strzału!TGMJ pisze:może pan sobie wyobraził, że się Czesi postawili jak z III Rzeszą robiliśmy im bratnią interwencję.
Albo zamiast wojny we wrześniu, konflikty graniczne wszystkich ze wszystkimi?
No i spoks, przynajmniej ta Avia wygląda jakoś bojowo.
-
Jaho63