Wessex UH-5 Italeri 1/48
Moderator: Robert P
Re: Wessex UH-5 Italeri 1/48
Tak, wyślę Ci na maila.
Mikuś przyniósł mi coś nienamacalnego, ale wymiernego zarazem, to i trochę mi nareszcie drgnęło. Tak coś między pasztetem a sernikiem dziubałem sobie.
Jakaś dźwignia czegoś, co było na zdjęciu. Wąs gałki to płytka 0,13mm. Jeszcze jest za długa. Wklei się po pomalowaniu wszystkiego:

Górna konsola, czy jak to się tam nazywa. Nie wygląda to dobrze na zdjęciu. Powiercona jak sitko, w które będą powtykane gałki z pręcików Hips i żarówki z żyłki 0,08mm

I masa dupereli, które trzeba było doprowadzić do kultury:

A to jest zdjęcie o jaki brak kultury mi chodzi. Każdy detal ma mniejsze lub większe przesunięcia i wypływki, nie duże, ale jednak zauważalne:

Szpachlowanie i wyprowadzenie łączenia zawieszenia mnie teraz czeka:

Jakaś dźwignia czegoś, co było na zdjęciu. Wąs gałki to płytka 0,13mm. Jeszcze jest za długa. Wklei się po pomalowaniu wszystkiego:

Górna konsola, czy jak to się tam nazywa. Nie wygląda to dobrze na zdjęciu. Powiercona jak sitko, w które będą powtykane gałki z pręcików Hips i żarówki z żyłki 0,08mm

I masa dupereli, które trzeba było doprowadzić do kultury:

A to jest zdjęcie o jaki brak kultury mi chodzi. Każdy detal ma mniejsze lub większe przesunięcia i wypływki, nie duże, ale jednak zauważalne:

Szpachlowanie i wyprowadzenie łączenia zawieszenia mnie teraz czeka:

No to się pochwalę i tankmanię przede wszystkim. Że już nie wspomnę o wielkim dla niego podziękowaniu za projekt graficzny.
Inspiracja. Jeden z wielu stempelków mojej córeczki. Z brokatem:

Dzisiaj odebrałem. Nawet po Kingsajzie nie wierzyłem w krasnoludki, a tu proszę. Pierwsza próba w pukcie produkcji pieczątek. Ciut za dużo tuszu.

Druga próba trochę lepiej, ale jeszcze za bardzo zabłocone tuszem. Bardziej subtelniej trzeba będzie czymś pogłaskać:

Manufaktura:

I rząd wielkości:

Raczej nie wiem jak zareaguje polimerowa gumka z farbą modelarską, a potem z np. Wamodem, więc chyba tylko pigmenty na sucho pójdą.
Paweł, czy te 8,5mm długości buta to tak było w projekcie, czy coś sknocili w punkcie? Chyba ciut za długi i za szeroki jak na skalę 48. Wychodzi na prawie 41cm podeszwy. Ja przy swoim rozmiarze 44 mam 32cm długości buta. Bardziej pasuje pod 35. W sumie to bardzo tania jest zabawka, bo raptem 8zł
Inspiracja. Jeden z wielu stempelków mojej córeczki. Z brokatem:

Dzisiaj odebrałem. Nawet po Kingsajzie nie wierzyłem w krasnoludki, a tu proszę. Pierwsza próba w pukcie produkcji pieczątek. Ciut za dużo tuszu.

Druga próba trochę lepiej, ale jeszcze za bardzo zabłocone tuszem. Bardziej subtelniej trzeba będzie czymś pogłaskać:

Manufaktura:

I rząd wielkości:

Raczej nie wiem jak zareaguje polimerowa gumka z farbą modelarską, a potem z np. Wamodem, więc chyba tylko pigmenty na sucho pójdą.
Paweł, czy te 8,5mm długości buta to tak było w projekcie, czy coś sknocili w punkcie? Chyba ciut za długi i za szeroki jak na skalę 48. Wychodzi na prawie 41cm podeszwy. Ja przy swoim rozmiarze 44 mam 32cm długości buta. Bardziej pasuje pod 35. W sumie to bardzo tania jest zabawka, bo raptem 8zł
No skąd, zrobiłem 7 x 2,5. Kombinowali.Robert P pisze: Paweł, czy te 8,5mm długości buta to tak było w projekcie, czy coś sknocili w punkcie? Chyba ciut za długi i za szeroki jak na skalę 48. Wychodzi na prawie 41cm podeszwy. Ja przy swoim rozmiarze 44 mam 32cm długości buta. Bardziej pasuje pod 35. W sumie to bardzo tania jest zabawka, bo raptem 8zł
Rozetnij podeszwe- przod i tyl i odbij osobno zmniejszajac odstep. Pozatym mniej tuszu- cos na zasadzie suchego pedzla moim zdaniem.
Tak też myślałem. A nie byłem przygotowany na to, aby sprawdzić wymiarowo w punkcie. Mailem załatwiałem sprawę i strasznie szybko poszło. Trzeba będzie skorygować w punkcie, patrząc im na rączki.tankmania pisze:No skąd, zrobiłem 7 x 2,5. Kombinowali.
Co jednak nie zniweluje szerokości. Wtedy całość będzie bardziej w kwadrat wchodziło.Siara pisze:Rozetnij podeszwe- przod i tyl i odbij osobno zmniejszajac odstep.
Paweł, Moses na MW zapodał inny wzór. Dasz radę zrobić? Dla mnie, to aż takiego znaczenia nie ma, tym bardziej, że Twój bieżnik jest jakby fajniejszy.
http://dpm-soldier.pl/mundur/buty.html

Jeśli pasuje to później na emalię pchnę.
O ja pierdolę....
Ty niesamowity normalnie jesteś. Jest Was dwóch czy co
Pewnie że pasuje

Sam rysowałem, tego drugiego tłamszę bo chce pisać na zielono i wszystkich banować.Robert P pisze: Jest Was dwóch czy co![]()
PS to nie mój protektor tylko Kamil wrzucił na poprzedniej stronie to narysowałem. Ja się nie znam na butach więc mu zaufałem.

Co zrobić....taki już zaczyna być urok tego naszego kraju....coraz więcej kibolitankmania pisze:tego drugiego tłamszę bo chce pisać na zielono i wszystkich banować.![]()