wątek roboczy
Moderator: trl
Re: wątek roboczy
Piękne. Opowiesz nam o tymtrl pisze:Poeksperymentowałem trochę na spodzie zero :/
Dziękuję za opinie.
Eksperyment polegał na użyciu kredek, co oczywiście wymagało niebagatelnej inwestycji w wyposażenie warsztatu:

Przy czym kluczowym dla całej operacji zakupem była temperówka.
Wcześniej oczywiście były różne rozjaśnienia podczas malowania, przebarwienia za pomocą olejnych, wash i cieniowanie powierzchni sterowych (przy którym wypróbowałem Smoke z Tamiyi- jak na razie niebyt mi pasuje).
Eksperyment polegał na użyciu kredek, co oczywiście wymagało niebagatelnej inwestycji w wyposażenie warsztatu:

Przy czym kluczowym dla całej operacji zakupem była temperówka.
Wcześniej oczywiście były różne rozjaśnienia podczas malowania, przebarwienia za pomocą olejnych, wash i cieniowanie powierzchni sterowych (przy którym wypróbowałem Smoke z Tamiyi- jak na razie niebyt mi pasuje).
Spróbuj z mocno rozcieńczonym RLM66 zamiast smoke.
Wcześniej takie cieniowanie robiłem właśnie jakimś rozcieńczonym czarnoszarym, ewentualnie mieszając go z lakierem matowym. Niedawno zaczęli mi pod nosem handlować farbami Tamiya, to postanowiłem spróbować kilku. Ale mocny połysk Smoke'a w ogóle mi nie leży na tym etapie malowania.
Też tak robię po nieudanych eksperymentach ze smokiem, ja tej farby po prostu nie lubię.trl pisze:Wcześniej takie cieniowanie robiłem właśnie jakimś rozcieńczonym czarnoszarym, ewentualnie mieszając go z lakierem matowym.
A ja zdecydowanie wolę Smoke Grey Gunze - niby to samo i też błyszczy, ale jakoś bardziej "przewidywalna" jest ta farba...
Fajnie wyszło, górę musisz teraz proporcjonalnie podciągnąć
Fajnie wyszło, górę musisz teraz proporcjonalnie podciągnąć
Fajnie wygląda, czy tzw obicia w kolorze srebrnym też przewidujesz, zwłaszcza na górze?
Dzięki. Tak, zamierzam jeszcze trochę podrapać, po lekkim psiknięciu kredek bezbarwnym.