Kubuś 1/48 podejście drugie

Krytyka, subiektywne doznania
karolkonw

Re: Kubuś 1/48 podejście drugie

Post autor: karolkonw »

ja tam nie wierze że coś tak brzydkiego jeździło wogole...
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Post autor: Tomasz Mańkowski »

Czarny pisze:Tomku ty tez wyrwałeś moje zdanie z kontekstu.
Ależ oczywiście że tak.
Czarny pisze: Mówiąc że Kamil go zrobił miałem na mysli że go pomalował a nie wystrugał. Jak mówisz Arkademu że ślicznie zrobił model to np. Cobry czy edkowego Spita to masz na myśli że on jest producentem zestawu?
Tyle, że Arkady jest modelarzem, który skleja model producenta X dla własnej przyjemności i wedle własnego "widzimusię".
A Kamil jest wyrobnikiem, który na zlecenie miał pomalować kolejny model TAK SAMO jak model pomalowany ponad trzy lata temu !!! - i wykonał to zadanie pomyślnie.
Nie widzisz tej drobnej różnicy?

Zgadzam się zatem z Kamilem że Twój przykład jest
KFS-miniatures pisze:wybitnie z dupy wzięty.
karolkonw pisze:ja tam nie wierze że coś tak brzydkiego jeździło wogole...
Niemcy też nie wierzyli... dopóki im w bramę UW nie wjechało...
Obrazek
Czarny

Post autor: Czarny »

Tomasz Mańkowski pisze:
Ależ oczywiście że tak.
Czarny pisze: Mówiąc że Kamil go zrobił miałem na mysli że go pomalował a nie wystrugał. Jak mówisz Arkademu że ślicznie zrobił model to np. Cobry czy edkowego Spita to masz na myśli że on jest producentem zestawu?
Tyle, że Arkady jest modelarzem, który skleja model producenta X dla własnej przyjemności i wedle własnego "widzimusię".
A Kamil jest wyrobnikiem, który na zlecenie miał pomalować kolejny model TAK SAMO jak model pomalowany ponad trzy lata temu !!! - i wykonał to zadanie pomyślnie.
Nie, nie widzę. Bo że przepraszam jeśli modelarz jest hobbystom to mogę mówić że zrobil model myśląc o jego sklejeniu i pomalowaniu a jak zrobił go wyrobnik to mówiąc że go zrobił mam na myśli to że zrobił cały zestaw od matki, odlał poskładał do kupy i pomalował?
Rozumiem że gdyby Kamil był producentem który wypuszcza co miesiąc kilka zestawów ale jak sam mówisz Kamil jest modelarzem...
tankmania

Post autor: tankmania »

Czarny pisze: Nie, nie widzę. Bo że przepraszam jeśli modelarz jest hobbystom to mogę mówić że zrobil model myśląc o jego sklejeniu i pomalowaniu a jak zrobił go wyrobnik to mówiąc że go zrobił mam na myśli to że zrobił cały zestaw od matki, odlał poskładał do kupy i pomalował?
Ledwo się rok zaczął, a już pojawiają się nominacje do złotych ust. Strach się bać co będzie dalej.
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

Czarny pisze:Bo że przepraszam jeśli modelarz jest hobbystom to mogę mówić że zrobil model myśląc o jego sklejeniu i pomalowaniu a jak zrobił go wyrobnik to mówiąc że go zrobił mam na myśli to że zrobił cały zestaw od matki, odlał poskładał do kupy i pomalował?
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Post autor: Tomasz Mańkowski »

Czarny pisze: jak sam mówisz Kamil jest modelarzem...
Z mojego punktu widzenia Kamil (z całym szacunkiem) nie jest modelarzem hobbystą (nie hobbystom) a malarzem, który maluje zlecone prace, rzeźbiarzem, autorem artykułów, itd.
To co Kamil robi w swoim wolnym czasie, mnie nie interesuje - ja współpracuję z firmą KFS-Miniatures - tzn. z wiarygodnym rzemieślnikiem, znającym swoje możliwości, dotrzymującym umówionych terminów (no to ostatnie, to może lekko na wyrost, bo obsuwy terminowe mu się zdażają, ale szczęśliwie jest to "pod kontrolą").

Modelarz, jak kupi sobie jakiś model ( np. takiego Kubusia ) może go posklejać i pomalować jak mu się podoba ( zeszlifować spawy, dorobić linie podziału czy nitowanie, wymalować kamuflaż rudy w czarne ciapki ) - to jego prywatna sprawa.
Firma (wyrobnik, rzemieślnik, jak zwał tak zwał) jeśli przyjmuje zlecenie na sklejenie i pomalowanie powierzonego modelu w wariancie "prosto z pudła, malowanie takie jak na okładce" nie może wychodzić poza ramy zlecenia - bo to jakbyś poszedł do krawca i zamówił garnitur, a odebrałbyś kostium bikini, bo taki teraz jest bardziej trendy czy sexy...

Zrozum wreszcie że jest pewna różnica (nawet przy sklejaniu i malowaniu modeli) pomiędzy hobby a pracą...
Ostatnio zmieniony pt 10 sty 2014, 21:14 przez Tomasz Mańkowski, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
rollingstones

Post autor: rollingstones »

Czarny pisze:
Tomasz Mańkowski pisze:
Ależ oczywiście że tak.
Nie, nie widzę. Bo że przepraszam jeśli modelarz jest hobbystom to mogę mówić że zrobil model myśląc o jego sklejeniu i pomalowaniu a jak zrobił go wyrobnik to mówiąc że go zrobił mam na myśli to że zrobił cały zestaw od matki, odlał poskładał do kupy i pomalował?
Rozumiem że gdyby Kamil był producentem który wypuszcza co miesiąc kilka zestawów ale jak sam mówisz Kamil jest modelarzem...
Z całą sympatią - ale pierdolisz głupoty,
Badger

Post autor: Badger »

A dupa - to plagiat jest i tyle.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gotowe do inspekcji”