Ju87-G2 1/48 Hasegawa
Moderator: Robert P
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Re: Ju87-G2 1/48 Hasegawa
nie znam sie, nie sprawdzałem, ale czy ty jestes pewien, ze te radia powiny byc tak pochylone? bo to tak mało ergonomiczne ustawienie..
Tu się zgodzę z Twoimi spostrzeżeniami. Też mi się wydaje to mało wygodne. Ale Hase też zrobiła z takim pochyleniem, aczkolwiek radia dała grubsze. Poza tym, na zdjęciach które posiadam taki układ istnieje, jednak nie jestem w stanie z nich jednoznacznie stwierdzić, jak duże jest to pochylenie. Na każdym zdjęciu, które robione jest pod innym kątem, to nachylenie wydaje się za każdym razem inne. Jednak nachylenie to fakt. Mógłbym tylko domniemywać czemu to tak zostało zrobione, być może ze względu na refleksy od oszklenia...KFS-miniatures pisze:nie znam sie, nie sprawdzałem, ale czy ty jestes pewien, ze te radia powiny byc tak pochylone? bo to tak mało ergonomiczne ustawienie..
- KFS-miniatures
- Kontakt:
jak pisałem, nie znam sie, wygląda dziwnie, wiec zwróciłęm towja uwagę. jesli twoerdziesz, ze jest ok, to wierze, ze masz rację
Taką szybką poradę potrzebuję. Chodzi o taśmę jako prowadnicę do rycia linii. Mam Tamkę i taką niebieską Scotch 3M. Obie nie bardzo się sprawdzają. Pierwsza się odchyla, przy drugiej nie bardzo mogę uzyskać linię prostą bo jest za gibka i się potrafi sama układać po krzywej.
Czego Wy używacie do takich celów?
Bo jeśli taśmy Dymo, to czy to będzie dobre:
http://www.dymosklep.pl/tasmy-do-wytlaczarek-dymo
czy muszę kupić tą drogą wersję:
http://www.dymosklep.pl/tasmy-d1-6mm-dymo
Czego Wy używacie do takich celów?
Bo jeśli taśmy Dymo, to czy to będzie dobre:
http://www.dymosklep.pl/tasmy-do-wytlaczarek-dymo
czy muszę kupić tą drogą wersję:
http://www.dymosklep.pl/tasmy-d1-6mm-dymo
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Ja mam zwykła izolacyjną do przewodów elektrycznych. Naklejam na siebie kilka warstw i obcinam jedną stronę skalpelem wzdłuż linijki, żeby krawędź była prosta.
Dzięki
Teraz zarówno 3M jak i izolator dają radę. Widocznie trza umieć.
No i startuję z kolejną niedogodnością. Mam nitowadło RB. Fajnie się tym robi, tylko....jak przetrę wypukłości, to włazi to w te ślady i muszę igłą poprawiać
Szału już dostaję
Jak nie odetkam igłą i prysnę surfem, to wszystko zanika. Normalnie głupiego robota. Jak i czym to robicie???? Myślałem że jak kupię coś porządnego, to nie trzeba będzie poprawiać.
Może Kamil zajrzy, bo zrobił fajne nitowanie w P7
No i startuję z kolejną niedogodnością. Mam nitowadło RB. Fajnie się tym robi, tylko....jak przetrę wypukłości, to włazi to w te ślady i muszę igłą poprawiać
- KFS-miniatures
- Kontakt:
ja nie tykałem nitowania na siódemce. ani nie poprawiałem (nie liczac tego, co powinien był zrobic autor wzoru, czyli wyszlifowania powierzchni).
swoją drogą, ja na nitowaniu sie nie znam. pierwsze próby z paranitowadłem trumpetera mnie zniechęciły, a nitowadeł RB jeszcze nie poskłądałem nawet. leżą w oryginalnych opakowaniach w parku narzędziowym
swoją drogą, ja na nitowaniu sie nie znam. pierwsze próby z paranitowadłem trumpetera mnie zniechęciły, a nitowadeł RB jeszcze nie poskłądałem nawet. leżą w oryginalnych opakowaniach w parku narzędziowym
Przejedź po nitach cieniutka warstwą extra thina Tamyii. Ja tak robię z trasowanymi liniami i pięknie rozpuszcza pył po szlifowaniu.Robert P pisze:Dzięki![]()
No i startuję z kolejną niedogodnością. Mam nitowadło RB. Fajnie się tym robi, tylko....jak przetrę wypukłości, to włazi to w te ślady i muszę igłą poprawiaćSzału już dostaję
Jak nie odetkam igłą i prysnę surfem, to wszystko zanika. Normalnie głupiego robota. Jak i czym to robicie???? Myślałem że jak kupię coś porządnego, to nie trzeba będzie poprawiać.
Czarny pisze:Przejedź po nitach cieniutka warstwą extra thina Tamyii. Ja tak robię z trasowanymi liniami i pięknie rozpuszcza pył po szlifowaniu.