sie robi sie

Awatar użytkownika
Korowiow

Re: sie robi sie

Post autor: Korowiow »

Jakiś czas nie zaglądałem a tu same miody.
Awatar użytkownika
Slash2

Post autor: Slash2 »

Ty to jesteś zdolniaka. Nie dość, że nie lubisz malować, wzorce masz nie najlepsze to i tak dobrze Ci wychodzi
Obrazek
Robert O.

Post autor: Robert O. »

jak mozesz to naskrob co i jak robiłes
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

Najpierw natrysnąłem lekko rozcienczony engine grimę. Ciśnienie w aerografie zmniejszyłem do minimum, tak by na powierzchnie padały niewielkie kropelki emalii
następnie lekko je rozprowadziłem i rozmyłem rolując po powierzchni patyczkiem higienicznym zwilżonym w white spirycie
Gdy poprzedni efekt wysechł, powoerzchnie zwilżyłem white spiritem i spryskałem powierzcnie jasną emalią NATO rainmarks przy użyciu szczetczki do zębów
pociągnięcia cienkim pędzlem zwilżonym w WS pozwoliły na uzysanie wertykalnych smug
Zabiegi powtórzłem na dolnych partiach pojazdu, z tą róznicą, ze nakłąałem tam emalie z większą intensywnością
do bardzioej intensywnegi kurzenia i brudzenia użyłem nieco rozcienczonej emalii earth effect. Najpierw naniosłem mgiełkę farby, a potem zmienjszyłem ciśnienie i dodałem liczne drobne kropelki
Na koiec musiałem pokryć rdzą bębny hamulcowe. efekt uzyskałem nanosząc naprzemiennie gęsty piment z emalii light rust wash oraz track wash
ODPOWIEDZ

Wróć do „KFS-miniatures”