Listonosz przyniósł dzisiaj i natychmiast Żuciłem siem na pÓdełko, niestety Pani Żona kazała w międzyczasie sałatkę jarzynową przygotować ale jako znany z PWMu człowiek opowiadający głupoty na początku nie potrafiłem odsiac ziaren od plew tzn Iskry od waŻyFF:

Gdy me pociąte do krwi w udręce oczekiwania rENce otworzyły pudło ujŻały przecudny widok:

mnUstwo elementów w mnUstwie torebek, ta męka liczenia czy jest 278 czy 279 elementów? Niestety dużo mniej, to poważny brak ale i tak nie wiem ile bo jako głupek potrafię liczyć tylko do 10. Więc jest więcej niż 10 ale nie wiem ile bo sie zmęczyłem i nie chciało mi się dalej liczyć.
Na tym oto fotogramie widać skŻydła i wnENtŻe kabiney Srebrnej Pani:

Tu mamy osłonę silnika od dołu:

jest na niej niestety duży szeFF od przesunięcia formy zobaczymy czy da się usunONĆ
Coś dziwnego jest z osłoNOM dzioba:

Bardzo nierówna powieŻchnia i jakieś dziwne wypukłości na wzierniku, potZebna bENdzie szapchla i klepanie.
Niespodzianki niemiłe:
1) Jakaś dziwna deformacja w dyszy wylotowej, trzeba bENdzie usnÓNć i zrobić od nowa

2)chÓjnia abstrakcyjna, nie wiem o co chodzi ale tu będzie jakaś chirÓrgia niezbENdna, chyba po prostu jest za szeroko ten elemĘt z przodu albo teRZ za wONska osłona, potem sprawdzę:

brakÓje ponad 1mm, bENdzie Żeźba
3)chÓjnia absolutna : kalkomania:

szkoda słów po prostu dno. przesunięte kolory, zły podkład pod czerwonym, zalany rysunek skŻydeł ptaka w godle i nieczytelne zegary - kierunek jeden - hasiok!!!
Jakośc poniżej wszelkiej krytyki no ale oczywiście jestem rozbestFiony po kalkach Cartografa
W gorONczce chyciłem piłę, powycinałem i skleiłem wszystkie elemĘty taśmą:

Poza sHrzanionym odlewem nosa jak na razie nie wygląda tragicznie jeśli chodzi o spasowanie, skrzydła lekko po łuku SOM ale to sie da wyprostować. Troszkę zabawy i leTka rENka jest poCZebna coby odciąć kostki wlewowe od skrzydeł. Poza tym jest ok, dużo lepiej niż w PZL P.1.
Kalki i tak na hasiok idOM bo ja akurat planuję takie malowanie:

I to bENdzie mój pierwszy warsztat na tutejszym Forumie