wątek roboczy

Moderator: trl

trl
Kontakt:

Re: wątek roboczy

Post autor: trl »

bohdan pisze:przestań kurwa pokazywać te małe gówniane fotki!!!
Znaczy się mam pokasować wątki?
fragles pisze:Naciągi z czego zrobione?
Elastyczna nić do wrabiania w ściągacze, o taka.
Obrazek
pl / en / fb
Awatar użytkownika
JBZ

Post autor: JBZ »

Szkoda że to nie P.11.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
tankmania

Post autor: tankmania »

bohdan pisze:Daj zobaczyć ten cudak i przestań kurwa pokazywać te małe gówniane fotki!!!
Fotki są dobre tylko samolot mały. Niewykadrowane zdjęcie sprawia wrażenie małego, ale wielkość jest ok.

Obrazek
Obrazek

Jak klikniesz na powiekszenie to będziesz miał identyczną wielkość.
trl
Kontakt:

Wg mnie tak jest po prostu bardziej estetycznie. Na fotce przyciętej "na styk" model jest wg mnie mocno stłamszony. Tak więc kadrując zdjęcia zostawiam trochę więcej tła, co rekompensuję rozdzielczością obrazka (tak mi się przynajmniej wydaje).

Aha, faktycznie szkoda że nie P.11.
Obrazek
pl / en / fb
Awatar użytkownika
Przemek - MaXus

Post autor: Przemek - MaXus »

Super maluch.

Te grubsze naciągi (nie wiem, czy jest na to osobna nazwa) przy zastrzałach to drucik, czy może coś innego?

No i ta elastyczna nić, jak ją oceniasz na tle innych specyfików?
trl
Kontakt:

Wszystkie naciągi są zrobione ze wspomnianej wyżej nitki, a linki anten to rozciągnięta ramka wtryskowa.

Nitka? Elastyczna, klei się na CA i nie sprawia problemów z malowaniem. Jest płaska, więc przy mniejszym rozciągnięciu może imitować naciągi z taśmy, natomiast przy większym już tak nie rzuca się to w oczy. Chyba że skręcimy nitkę podczas klejenia- wtedy czeka nas rwanie, o czym uświadomić mogą nas dopiero zdjęcia. Samo odklejanie źle zamontowanej linki może być lekko kłopotliwe, gdyż ta ma tendencję do rozrywania się na pojedyncze włókna.

To mój pierwszy samolot z naciągami, więc ekspertem nie jestem, ale z materiałami typu żyłka czy rozciągnięta ramka w większości zastosowań nitka moim zdaniem wygrywa. Ciekaw jestem natomiast jak wypada na tle sławetnej EZ Line, której niestety w rękach nie miałem.
Obrazek
pl / en / fb
Awatar użytkownika
Przemek - MaXus

Post autor: Przemek - MaXus »

No, z tego, co opisałeś, to wychodzi, że EZ to to samo, co ta nitka, albo bardzo podobna, tyle, że sądząc po zdjęciach, cieńsza, aczkolwiek sprzedawana w dwóch rozmiarach i być może ta grubsza to dokładnie taka, jaką posiadasz (no i EZ kilkukrotnie droższa, więc podobnie prestiż większy). Dla mnie jak na razie pończochowe rozwiązanie najlepsze, ale czaso- i pracochłonność przy nich przegrywa z innymi rozwiązaniami :>
trl
Kontakt:

Dla odmiany.

Obrazek
trl
Kontakt:

Coś tam kombinuję...

Obrazek