Opel z flakiem

Moderator: maciej999

tankmania

Re: Opel z flakiem

Post autor: tankmania »

ciąg temat, gitarunia.
Awatar użytkownika
maciej999

Post autor: maciej999 »

Dziękuję :banana:
Krocionorzec pisze:Fajne drzewno. Pewnie nie chce ci się zrobić SBSa żeby takiemu matołu jak ja pokazać jakżeś to wymalował?
Tak od razu matołu na pieszcoty trzeba zasłużyć, mam jeszcze przed sobą do wymalowania całą pakę w tym oplu to postaram się pokazać małe co nieco, inny wariant to bym się ewentualnie wprosil jak świnia w kartofle na Wasze warsztaty i tam popróbował, ale bez umowy na sztywno bo nie wiem co będzie za miesiąc :piwo:
Awatar użytkownika
Robert P

Post autor: Robert P »

to przynieś ze sobą niepomalowane deski.

W najgorszym przypadku to się prześpisz w aucie poteza... 8-) On ma największego :lol:
Awatar użytkownika
Przemek - MaXus

Post autor: Przemek - MaXus »

super te dechy
Awatar użytkownika
Rhayader

Post autor: Rhayader »

dobre! :piwo:
Janusz

Galerie
Awatar użytkownika
maciej999

ciąg dalszy, bardzo, aż za bardzo ściemniało po panzergreju,

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Korowiow

Post autor: Korowiow »

Wszystko fajnie, ale chyba nie do końca dobrze wygląda Twój Opel z flakiem. Nie chcę się mądrzyć ale musisz to poprawić.
Taki niewielki błąd może zrujnować całą włożoną w model pracę.
Przeglądnij zdjęcia referencyjne, dla przykładu zamieszczam kilka. Możesz na nich zobaczyć jak wygląda Opel z flakiem.
Dwa zdjęcia od góry to pewnie współcześnie robione fotogramy obiektów muzealnych - są kolorowe, one mogę trochę przekłamywać, wiesz czasem muzealnicy dokonują, nie do końca zgodnych z prawdą historyczną przeróbek.
Trzecie zdjęcie jak widzisz z epoki. Czarnobiałe, mam informację z pewnego źródła, ze to 100% orginales. Na tym możesz się spokojnie wzorować jak robisz Opla z flakiem. Zwróć uwagę, że na żadnym ze zdjęć nie widać aby coś było montowane na dachu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieję, ze pomogłem.
Awatar użytkownika
fragles

Post autor: fragles »

maciej999 pisze:aż za bardzo ściemniało po panzergreju,
Nieprawda. Dobre jest. Odbierasz obraz na jasnym tle, stąd wrażenie zbyt ciemnego.
Awatar użytkownika
grzegorz75

Post autor: grzegorz75 »

Drewieneczko jest pikobeleczko
Awatar użytkownika
maciej999

Wszystko fajnie, ale chyba nie do końca dobrze wygląda Twój Opel z flakiem. Nie chcę się mądrzyć ale musisz to poprawić.
Taki niewielki błąd może zrujnować całą włożoną w model pracę.
Przeglądnij zdjęcia referencyjne, dla przykładu zamieszczam kilka. Możesz na nich zobaczyć jak wygląda Opel z flakiem.
Dwa zdjęcia od góry to pewnie współcześnie robione fotogramy obiektów muzealnych - są kolorowe, one mogę trochę przekłamywać, wiesz czasem muzealnicy dokonują, nie do końca zgodnych z prawdą historyczną przeróbek.
Trzecie zdjęcie jak widzisz z epoki. Czarnobiałe, mam informację z pewnego źródła, ze to 100% orginales. Na tym możesz się spokojnie wzorować jak robisz Opla z flakiem. Zwróć uwagę, że na żadnym ze zdjęć nie widać aby coś było montowane na dachu.

KurrroHimenez, dla takich chwil warto żyć i być modelarzem redukcyjnym, zrywam to żelastwo, Dzięki, dzięki Tomaszu :piwo: :banana:
Dla wszystkich jeszcze raz :piwo:
Pozdrawiam admin maciej
ODPOWIEDZ

Wróć do „maciej999”