ROSIEK

Inboxy, zapowiedzi
Robert O.

ROSIEK

Post autor: Robert O. »

I w końcu jest !!!! długo wyczekiwany , niemalże jak królowa przez setki polskich modelarzy :ROSOMAK :lajkonik:
W wielkim pudle znajdziemy 14 ramek plus górę i dół kadłuba ,wieżę, plastikowe opony ,dwie blaszki z siatkami ,jedną ramkę przezroczystą ,kalkomanie/ Techmod/ do trzech wozów z Afganistanu .Instrukcja wydana w formie książeczki z rysunkami 3d etapów montażu i schematami malowań.
Zestaw pozwala na zbudowanie wersji używanej w Afganistanie ,choć znalazła się też ramka z inną tylna płytą i pędnikami /byc może omyłkowo bo nie widnieje w spisie instrukcji/
Pierwsze wrażenie z oględzin jest dobre ,czysto odlane elementy i dość szczegółowe , .W pojezdzie możemy wykonac silnik ,przedział załogi ,szoferkę oraz wnętrze wieży ,w instrukcji brakuje kolorystyki wnętrza choć dla mnie to żaden minus bo i tak pojdzie do kosza :lol:
No i na koniec cena :lekko ponad 150zł wg mnie za model z wnętrzem i takich gabarytów to bardzo dobra oferta .
Garść fotek:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Robert O.

Re: ROSIEK

w czwartek obfoce detale i wrzuce
Robert O.

zgodnie z sugestią Kamila zrobiłem zdjęcia wybranych detali, ja już w pierwszym poscie nie mogę ich dodac .
i nasunęła mi się jedna uwaga :dlaczego ibidżi zrobiło opony którę były użyte tylko na początku misji w afganie/Nokian / ,co zawęża możliwości wykonania innych pojazdów ,można było trysnąć również miszelinki ,dla mnie to jest nie zrozumiałe bo nawet w instrukcji sie chwalą że mieli fachowca od tego tematu no chyba że chodzi o coś innego :lol:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ojciec Dyrektor
Kontakt:

Post autor: Ojciec Dyrektor »

Wygląda bardzo przyzwoicie, nie wiem po co bo pewnie go nie skleję ale chyba zanabędę. Zresztą kto wie, może kiedyś na telewizor..
Awatar użytkownika
KFS-miniatures
Kontakt:

Post autor: KFS-miniatures »

Robert O. pisze: i nasunęła mi się jedna uwaga :dlaczego ibidżi zrobiło opony którę były użyte tylko na początku misji w afganie/Nokian / ,co zawęża możliwości wykonania innych pojazdów
licencja. i wogóle powinny byc pielgrzymki piesze do torunia teraz, dziekcczynne za rośka. bo stawiam dolary przeciwko orzechom, ze dzis by nie było błpogosławinstwa mony na ten model..
Awatar użytkownika
bohdan

Post autor: bohdan »

Co?
Awatar użytkownika
Tomasz Mańkowski
Kontakt:

Post autor: Tomasz Mańkowski »

Robert O. pisze:dlaczego ibidżi zrobiło opony którę były użyte tylko na początku misji w afganie/Nokian /
bo Nokiany mieli podane w fabrycznej dokumentacji.
Poza tym Nokiany pasują im też do kolejnych wariantów Rośka

Obrazek
Obrazek
Robert O. pisze:dla mnie to jest nie zrozumiałe bo nawet w instrukcji sie chwalą że mieli fachowca od tego tematu no chyba że chodzi o coś innego
Ten fachowiec załatwił im oficjalne błogosławieństwo MONu (poprzedniego rzecz jasna) - z półtora roku to trwało, ale oficjalny glejt z pieczątką i autografem ministra był i fabryka mogła udostępnić (w ograniczonym rzecz jasna zakresie) kwity bez obawy że złamią klauzulę "tajne przez poufne"...
Obrazek
Paweł Leszczyński

Post autor: Paweł Leszczyński »

Robert O. pisze::dlaczego ibidżi zrobiło opony którę były użyte tylko na początku misji w afganie/Nokian /
Flacha ich prosił, bo on wystrugał z ręki Miszelinki i przynajmniej parę sztuk sprzeda. ;D
Tymczasem Panzerart, koła opracował już dawno, teraz grafik robi tył felgi by pasowała pod model:
Obrazek
naciskam by się pojawiły jak najszybciej. W późniejszym okresie może będą jeszcze Goodyeary.
Robert O.

jeszcze trzy fotki się zapodziały

Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Recenzje/Nowości”