Czterdzieści osiem
Moderator: Krocionorzec
- Krocionorzec
Re: Czterdzieści osiem
Ta moja ma zakres od x5 do x50 bodajże. Nada się, a w miarę wygodnie można paczeć. Znaczy nauczyłem się wygodnie przez nią paczeć.

- Krocionorzec
Tym razem apdejt Achillesa. Domalowałem obicia (nie za dużo, z wiadomych względów) i popsikałem trochę buffem tu i tam jako podłoże do kurzu i innego brudu. Ciągle nie jestem zachwycony fotkami. Szwankuje mi camera obscura i chyba będę musiał sprawić sobie nową, ot co.

- KFS-miniatures
- Kontakt:
moje zdanie już znasz..
za ciemny wyszedł, a mocno kontrastujące rozjasnienia detali jeszcze to podbijają
za ciemny wyszedł, a mocno kontrastujące rozjasnienia detali jeszcze to podbijają
- Krocionorzec
Zdjęcia z dupy jednak. Aparat zjadł mi kolory. To zupełnie inaczej wygląda. Muszę opanować aparat troszku bardziej.

- KFS-miniatures
- Kontakt:
sprubuj zdjecia zrobic telefonem. albo choćby sokowirówką
- Krocionorzec
- Krocionorzec
Dobra, zrobiłem jeszcze kilka fotek, przy których powstrzymałem się od większych przeróbek. Pozwoliłem programowi na automatyczną korekcję balansu bieli i naświetlenia. Teraz jest lepiej? W sensie bardziej ten kierunek?

Teraz już coś widać. MI się wydaje że kolory poszły już w bardziej odpowiednim kierunku.
- Krocionorzec
Ok, zrobiłem podstawek, upaprałem model kurzem. Pokombinowałem ze zdjęciami (teraz lepiej pokazują kolory mam wrażenie). Zostało kilka rzeczy - tylne lampy, jakieś zacieki delikatne i będzie koniec. Za długo to trwa, nie mam do niego zupełnie serca, trzeba się zająć następnym, który jak wiadomo będzie lepszy, szczególnie na żywo, w ciemnym pomieszczeniu. Fotogramy uzyskałem aparatem Zorka 5.

A gdzie ludziki? Bez ludzików nie pojedzie.....