Ale nikt nie mówi, że jak się świeci przy malowaniu, to jest źle. Gała mówi, że po wyschnięciu nie ma głębokiego matu, przez co się cały model świeci. I nie widzi tego co maluje.bohdan pisze:Hataka nie jest be. To że świeci przy malowaniu może przeszkadzać ale ma też zalety. Nawet Gała się kiedyś o tym przekona
Czołki Srołki 1:72
Lista kategorii: Pojazdy wojskowe Pojazdy wojskowe - Warsztaty
Moderator: Szydercza Gała
Re: Czołki Srołki 1:72
Ty napisałeś że jest be. Ja napisałem że można to uznać za zaletę.
Takie malowanie przyspiesza proces weatheringu i pomaga robić fakture powierzchni
Takie malowanie przyspiesza proces weatheringu i pomaga robić fakture powierzchni
Ojjj, za poważnie wziąłeś moje słowa. Jest dla mnie be, bo się lekko błyszczy. A ja wolę głęboki mat. I generalnie to nie ma znaczenia. Nie jestem osobą opiniotwórczą. 
zwykLe nitro albo aceton jesli nie masz problemu z zapachami jest najlepsze
jak masz to kup sobie płyn czyszczenia iwata-medea. on jest bezzapachowy oparty na jakichs glikolach, czyści jak złoto i kosztuje w sumie niewiele: https://airbrushes.com/product_info.php?products_id=8
czyści tez nieźle po niektórych winylach
jak masz to kup sobie płyn czyszczenia iwata-medea. on jest bezzapachowy oparty na jakichs glikolach, czyści jak złoto i kosztuje w sumie niewiele: https://airbrushes.com/product_info.php?products_id=8
czyści tez nieźle po niektórych winylach
tak, jestem #ponurymodelaż
- Szydercza Gała
- Rozpierdalator od środka

Filen danke Potezu, smrody odpadają, ale iwata brzmi interesująco, obadam temat. Do winyli to mam dobry zmywacz.
A co do Hataki, to od razu widać kto wziON od nich piniondze za lokowanie produktu
A na poważnie, ja nie piszę że jest be, tylko że musze sie nauczyć nią malować. To o czym mówił Srogi Bohdan i mnie przyszło do głowy, ładna gładka powierzchnia pod łosze i szuwaksy, a i tak potem wszystko sie przejebie matem i kurzem. Zastanawiam sie czy jest wogóle sens kłaść połysk pod kalki, jak to z tym jest Bohdanie?
A co do Hataki, to od razu widać kto wziON od nich piniondze za lokowanie produktu
A na poważnie, ja nie piszę że jest be, tylko że musze sie nauczyć nią malować. To o czym mówił Srogi Bohdan i mnie przyszło do głowy, ładna gładka powierzchnia pod łosze i szuwaksy, a i tak potem wszystko sie przejebie matem i kurzem. Zastanawiam sie czy jest wogóle sens kłaść połysk pod kalki, jak to z tym jest Bohdanie?
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD

ZŁO SQUAD

Właśnie Bohdan, rozwiń trochę temat. Może zapodasz jakieś przykłady na fotosach?
Gała, ja tam robię satynę a nie połysk i wash bardzo ładnie mi się rozprowadza, jednocześnie wchodząc trochę w tą powierzchnię i ją filtrując.
Gała, ja tam robię satynę a nie połysk i wash bardzo ładnie mi się rozprowadza, jednocześnie wchodząc trochę w tą powierzchnię i ją filtrując.
No właśnie o tym Gała napisał. A ja przy malowaniu wolę głęboki mat, zaś pod wash satynę.potez pisze:ale hataka jak ja położysz to jest satynowa
tylko jak potem brudzisz to i tak musisz mat lakierować a satyna jest już gotowa do roboty. Odpada jeden etap maziania.
tak, jestem #ponurymodelaż
- Szydercza Gała
- Rozpierdalator od środka

No dobra jedziemy dalej. Zaczynam trochę żałować że nie chciałem zrobić RZyTkowego, taki piaskowy też całkiem fajnie wygląda, no ale nic to , już za późno, zła armatka.... HAMULEC ZŁY
Tak więc po drugim hajlajcie, jutro jeszcze przymglę go trochę rozjaśnioną bazą, co by się trochę zgasił. No i oczywiście w końcu wystrugał się podstawek, a w zasadzie dwa podstaFki...

no i szFaP:

no i szFaP:

NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD

ZŁO SQUAD