100 Pytań do... :)
Moderator: Szydercza Gała
- Szydercza Gała
- Rozpierdalator od środka

Re: 100 Pytań do... :)
I fszystkie w zwionsku z tym miały nazwy zaczynajonce siem na tom litere.
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD

ZŁO SQUAD

- Krocionorzec
Re: ORP Krakowiak, IBG, 1:700
A zrób se tego z IBG, fajne są. A nie jakieś stare strucle...fragles pisze:Wg opisu producenta na pudełku, to 1/500. Ale to tak mniej więcej, bo kadłub deczko za krótki jest jak na tę skalę. Kadłub wymaga poprawienia kształtu rufy, bo jest zupełnie z innej bajki. A wszystko co powyżej pokładu wymaga raczej zrobienia od nowa, gdyż bardzo luźno i z dużej odległości mogłoby przypominać klasę "I". Najfajniejsze w tej przedwojennej wersji są właśnie te czerwone pasy na kominach i kolorowe pasy na przedniej wieży artyleryjskiej, no i jasnoszary kolor całości. Tylko dlatego się za niego zabierałem, z powodu kolorków.

- Szydercza Gała
- Rozpierdalator od środka

To jest słuszna koncepcja kolego Krocionorzcu. Widziałem że ten nowy Garland juz jest dostępny .. A na luzaku to można nawet flajhołka jak się naprawdę chce fraglesu 
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD

ZŁO SQUAD

- Krocionorzec
Ano właśnie, Legiona sobie zrób, albo Lance, co prawda nie I, tylko L ale mega ładne.

Fragles na luzaku i to prosto z pudła czaple robi, więc i Ty dasz radę.levee pisze:Ale wtedy nie będzie na luzaku...
Widziałem że jest Garland z IBG, a to prawie klasa "I". I jest Ithuriel, też z IBG, a to już zupełnie klasa "I". I ten Ithuriel nawet mi się podoba, bo obejrzałem recenzję u tego-którego-imienia-nie-można-wymawiać. A recenzje pisał nie byle kto, tylko FACHOWIEC w maluśkich statkach. Pisze tam, że to prawie flajhołk, tylko że lepszy, bo plastikowy. Ale Garland też tej samej jakości, no i Garland jednak z polskom banderom może być, no to ciężko tak jednego z nich zrobić, a drugiego pominąć, co nie. Tylko skala 1/700, a ja zacząłem tego "klasa I" w 1/500. Ale jakby zrobić 1/700 to bym mógł na podłodze bitwy z japończykami w tej skali robić, bo japończyków trochę mam... I nawet są te IBG w sklepie modelarskim, co go mijam codziennie po drodze. Okręty są fajne, bo nie zajmują tyle miejsca co samoloty skrzydłami. Chyba że ktoś robi kawałek morza, albo nawet oceanu, jak Gała.
Ale NIE KUPIE już żadnych modeli! NIE!
Ale NIE KUPIE już żadnych modeli! NIE!
-
levee
Ale w recce najnowszego flajhołka w tym samym poczytnym periodyku sam admirał napisał, że może i ibegie się zbliża, ale tylko dlatego, że flajhółk rozpoczyna dublowanie. Więc tego... To kwestia zaufania - czy bardziej ufasz Admirałowi, czy szermanofilowi co stateczki sklejał tylko z kartonu i tylko handlowe 
- Ojciec Dyrektor
- Kontakt:
Ja mam pytanie. W związku z tym że gram, znaczy od niedawna. W statki. To czy jest jakiś statek do sklejania taki fajny żeby miał kamuflaż, był łatwy, najlepiej wiadomo polski chociaż bardziej japonski. Nawet się trochę zainteresowałem i już znam takie nazwy jak sznarchłosta i jamato. Ale to są strasznie trudne chyba. Najlepiej to taki żeby miał fajne kamo i duże działa co wszystko rozdupcą naokoło i mało części a jednocześnie dużo detali. No i żeby był taki żeby go było łatwo posklejać.
Albo może być taki żeby po prostu było ładne pudełko bo pewnie i tak mi się nie będzie chcialo a tak to sobie przynajmniej popatrzę i w ogóle.
Albo może być taki żeby po prostu było ładne pudełko bo pewnie i tak mi się nie będzie chcialo a tak to sobie przynajmniej popatrzę i w ogóle.
Ja też taki chcę! Ja też taki chcę!Ojciec Dyrektor pisze:Ja mam pytanie. W związku z tym że gram, znaczy od niedawna. W statki. To czy jest jakiś statek do sklejania taki fajny żeby miał kamuflaż, był łatwy, najlepiej wiadomo polski chociaż bardziej japonski. Nawet się trochę zainteresowałem i już znam takie nazwy jak sznarchłosta i jamato. Ale to są strasznie trudne chyba. Najlepiej to taki żeby miał fajne kamo i duże działa co wszystko rozdupcą naokoło i mało części a jednocześnie dużo detali. No i żeby był taki żeby go było łatwo posklejać.
====================
Thalgonis -> https://modelarstwozpudla.pl/
Thalgonis -> https://modelarstwozpudla.pl/