Walczę dalej. Nadszedł czas na malowanie, choć zostało jeszcze trochę elementów do wklejenia w środku, ale bez nich będzie łatwiej.
Zdjęcia wyszły jakieś dziwnie niewyraźne. Jak robię zdjęcia gołego plastiku, to wszystko jest ok. Może to wina ciemnych barw i po pomalowaniu ścianek na biało wszystko wróci do normy. Ale wróćmy do modelu.
Najpierw środek pokryłem czarną tamką jako podkład
Potem kolorek bazowy. Malowanie robię na podstawie tamtych zdjęć, na których było krzesło ze skórzanym obiciem. Tam podłoga była zielona.
Właściwie nigdy na swoich modelach nie robiłem cieniowania. Postanowiłem spróbować swoich sił przy tym modelu. Kolor bazowy wymieszałem oczywiście z żółtym. Potem zrobiłem obdrapania jeszcze bardziej rozjaśnionym kolorem bazowym, oraz mieszanką czerni i brązu. Szyny, po których jeździ fotel kierowcy potraktowałem dla odmiany ołówkiem. Podobnie ołówek naniosłem na schodek, po którym załoga mogła wchodzić do pojazdu.
Fotel
Radio też potraktowałem bazą
Jako koloru bazowego użyłem dedykowanej farby od AK. Z każdym modelem testuję sobie innego brytyjskiego olive draba. Malowałem do tej pory Hataką i mieszanką Tamiyi w różnych proporcjach.