[W] 3x BT-2 / HobbyBoss 1/35
Lista kategorii: Pojazdy wojskowe Pojazdy wojskowe - Warsztaty
-
Konrad
Re: [W] BT-2 Early / HobbyBoss 1/35
Dzięki za pomoc ale naprawdę czuje już zmęczenie materiału na tym modelu. Będzie nowy, wraz z pozostałymi dwiema wersjami. Prawdopodobnie w konfiguracji kołowej i w zieleń - zimowe kamuflaże są chyba nie dla mnie. Nie chce mi się bawić jeszcze tutaj w sklejenie tych kół i gąsienic. Chyba żeby go skończyć i sprzedać… Tak czy owak, po 10 dniu nowego miesiąca kupie sobie te trzy modele.
-
Konrad
PS Jakieś pomysły jak zrobić lub skąd wziąć 18 sztuk imitacji skórzanych pasków które trzymają gąsienice na błotnikach?
1. Taśma lub papier samoprzylepny Tamiya.
2. Pociąć na paski wymaganej szerokości.
3. Usunąć klej
4. Pomalować
Klamry robi Aber.
2. Pociąć na paski wymaganej szerokości.
3. Usunąć klej
4. Pomalować
Klamry robi Aber.
-
Konrad
Kurde, nie pomyślałem o tych klamrach a z drutu nie chce mi się robić. Dobra, będę coś działać za niedługo. Zamówię tylko te modele. Dzięki.
-
Konrad
Re: [W] 3x BT-2 / HobbyBoss 1/35
I znowu kwestia malowania dla BT-2 wersji wczesnej. Jeżeli chodzi o model późny to tutaj chyba trzeba będzie zakupić cyrkiel tnący Olfy. Fajnie to wyglada z tym białym dachem wieży. Malowanie dla wczesnego BT-2, zimowy kamuflaż. Tutaj widać dlaczego wcześniej poczyniłem brąz zamiast zieleni, tak to jest opisane w instrukcji. Chcę podejść do tematu jeszcze raz i mieć wprawkę przed T-35. Kamuflaż z chipping fluidem, maskowany plasteliną AK. Użyje tym razem zieleni, pytanie tylko czy używać innego koloru na kołach?

- Shadowmare
Zafiksowałeś się na tych Bt-2 przecież Bt-5 i Bt-7 ładniejsze dużo 
BT-7 masz ładne z Tamiya...no tylko ta cena.