Wessex UH-5 Italeri 1/48
Moderator: Robert P
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Re: Wessex UH-5 Italeri 1/48
a czy ja pisałem ze to pudry? nie przypadkowo użyłem stwierdzenia 'cienie' i nie przypadkowo tak sie je określa. a na to, czym to jest w rzeczywistosci to mam głęboko wyjebane.
najprościej bedzie, jak obejzysz filmiki zamieszczne na stronie, którą zlinkowałem
najprościej bedzie, jak obejzysz filmiki zamieszczne na stronie, którą zlinkowałem
Tajemnicą poliszynela jest iż niektóre modelarskie małżonki oraz ponoć nawet i sami modelarze lubią używać tych cieni do makijażu 
- KFS-miniatures
- Kontakt:
czy mamy to traktować jako twój coming-out?
Rozgryzłeś mnie 
Zamieniłem włoskie balerony na polskie kabanosy. To te po prawej. Zewnętrzne pierścienie mają 0,1mm średnicy, natomiast środkowy 0,15mm. Zobaczymy co powie surfacer:

Jeszcze się CA świeci w niektórych miejscach

Jeszcze się CA świeci w niektórych miejscach
Na próbę przerobiłem ławeczkę. Nie wiedziałem jak to wyjdzie, to zacząłem od tej, której nie będzie za bardzo widać. Na początku wyglądała tak:

Potem, po zabiegach chirurgicznych przyjęła taką postać:

Parę chwil było już tak:

By dopiero dziś stanąć na własnych nogach:

Muszę się opamiętać, bo miało być prosto z pudła

Potem, po zabiegach chirurgicznych przyjęła taką postać:

Parę chwil było już tak:

By dopiero dziś stanąć na własnych nogach:

Muszę się opamiętać, bo miało być prosto z pudła
Kiedyś to było modelarstwo.Robert P pisze: Muszę się opamiętać, bo miało być prosto z pudła
Żadnych zdjęć, żadnych walkaroundów, żadnych kwitów, wszystko objęte tajemnicą na 200 lat wstecz... cuteway to był szczyt marzeń. A dzisiaj, co zdjęcie to stres i zmiękczanie mózgu.
Nie kumam aluzji.tankmania pisze:Kiedyś to było modelarstwo.Robert P pisze: Muszę się opamiętać, bo miało być prosto z pudła![]()
Żadnych zdjęć, żadnych walkaroundów, żadnych kwitów, wszystko objęte tajemnicą na 200 lat wstecz... cuteway to był szczyt marzeń. A dzisiaj, co zdjęcie to stres i zmiękczanie mózgu.
Ja to mogę zrobić tak jak tu po całości:

Tylko zajęło by mi to jakieś 5 lat....
Nie ma aluzji tylko rozrzewnienie. Kiedyś szczytem było nawiercenie luf karabinów i zrobienie reflektorka. Co tydzień model schodził z taśmy, a ile szczęścia było... i komu to przeszkadzało?Robert P pisze: Nie kumam aluzji.
aaaa....to o to chodziło. Pamiętam, jak na ZPT kleiliśmy modele....Łosie, Jaki....w dwie godziny lekcyjne pod ocenę, z kalkami....wtedy chińczyki nie dali by nam rady...tankmania pisze:Nie ma aluzji tylko rozrzewnienie. Kiedyś szczytem było nawiercenie luf karabinów i zrobienie reflektorka. Co tydzień model schodził z taśmy, a ile szczęścia było... i komu to przeszkadzało?Robert P pisze: Nie kumam aluzji.
Niby nic, raptem 2 godziny, ale jednak dwa wieczory....normalnie skandal

Zastanawiam się, czy coś zrobić z tymi siatkami na oparciu. Nie mam jakiegoś sensownego pomysłu na to, więc chyba jednak tak zostawię. Pocienię jedynie od tyłu, żeby takie grubaśne nie były i bardziej przypominały pasy, a nie płytę pancerną. Jeszcze muszę przypiłować te boczne pręciki