Skąd się teraz bierze tzw. czeską piłkę ?
Re: Skąd się teraz bierze tzw. czeską piłkę ?
Ja kupiłem w KS model.
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
- Tomasz Mańkowski
- Kontakt:
Z Czech... ewentualnie ze sklepu...
Albo najlepiej z obu źródeł - czyli ze sklepu w Czechach...
A na poważnie - u nas piłek JLC nie ma od dawna, i nie ma za bardzo jak ich zdobyć ( bo jechać po nie do Czech się nie kalkuluje... ). Bywają zestawy CMK ( po 5 sztuk ) oraz Haulerowe
Albo najlepiej z obu źródeł - czyli ze sklepu w Czechach...
A na poważnie - u nas piłek JLC nie ma od dawna, i nie ma za bardzo jak ich zdobyć ( bo jechać po nie do Czech się nie kalkuluje... ). Bywają zestawy CMK ( po 5 sztuk ) oraz Haulerowe
- KFS-miniatures
- Kontakt:
poza tym, z tego co się orientuję piłki RB całkiem nieźle spisują się jako ekwiwalent. tylko rzecz jasna do uchwytów jlc w żaden sposób one nie pasują
Jeśli chodzi Ci o zileta z ząbkami to ostatnio widziane były "na mieście" w Łodzi w sklepie DA-TA, ale oprawek do nich nie uświadczysz.
- tomek_chacewicz
Ja ostatnio kupowałem u tego sprzedawcy, tylko nie widzę samych piłek:
http://allegro.pl/uchwyt-do-pilki-z-zyl ... 50285.html
http://allegro.pl/uchwyt-do-pilki-z-zyl ... 50285.html
Czy ta oprawka do czegoś się przydaje? Pytanie może głupie od długie czasu nacinam linie, tnę i robię inne takie trzymająć piłko-żyletkę w paluchach. Ostatnio nawet skracałem RB-lufy do Spitfira.
Nie chcę być moderatorem, nie chcę być sędzią LOKu czy innego ZBOWiDu. Wystarczy mi że będę lepił modele.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
nie jest niezbędna, jest poręczna, a czasem przeszkadza (przy głębszych cięciach). przydatna, w zadnym jednak razie nie jest niezbędna
-
Slash
Czyli wygląda, że nie ma specjalnie alternatywy poza wytrawioną żyletką Haulera za 12pln sztuka.
- tomek_chacewicz
Bartek a wygugluj sklep/hurtownię APM w Lublinie i zadzwoń, mogą mieć.