A ja się pytam gdzie jest moderator? Chamstwo tego uzytkownika przechodzi wszelkie normy i granice. Jak mozna w tak niewybredny sposób zwracać uwagę w tak doskonałym warsztacie , świetnego modelarza z czerwonego dywanu?bohdan pisze:gówno tam nie świetnie. gdzie jest obszczana kanapa i koronkowa serwetka się pytam?!
KRULOWA ZTS Plastyk z minimalną ilością dodatkuf własnych
Re: KRULOWA ZTS Plastyk z minimalną ilością dodatkuf własnyc
no właśnie! gdzie moderator?!
- KFS-miniatures
- Kontakt:
I tradycyjnie zadam pytanie: jak malowałeś dyszę silnika, bo bardzo mi się podoba?
tak, jestem #ponurymodelaż
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Malowałem starannie i sumiennie. co prawda musiałem przypierdolic pare razy dyszą w cegłe i cegłą w knykcie, ale jakoś sie udało.potez pisze:Jak malowałeś dyszę silnika
Zacząłem od surfacera gunze 10020000, potem nałozyłem surfacer Tamija ze szpreja. Nastepnie silnik zanurzyłem w szkalnce ze spuszczonym z puszki białym podkładem Motip. na koniec calośc pomalowałem czarnym matem tamiya XF+1

- Ojciec Dyrektor
- Kontakt:
Nie wiem czy już pisałem, świetnie to wygląda 
- Krocionorzec
Bujam się z chrupkami w pierwszej grzędzie. I zbieram szczęki z podłogi, przydadzą się na starość, co niebywale cieszy mi oko. Doskonały detal i wyczucie tematu!!! Przełamanie schematu i rewolucja.
Obawiam się tylko że R2D2 z lewej strony silnika ma za mało surfacera. Może nie polecieć.
Obawiam się tylko że R2D2 z lewej strony silnika ma za mało surfacera. Może nie polecieć.

Ałeogarafu jakiej firmy używasz (model, typ, numer buta)? Bo ja już 6 wysyłam do serwisu i ciągle odsyłajom mi wadliwe sztuki 
Dla pozostałych, gotowych uwierzyć na słowo, mam dobrą wiadomość – tak malować modele potrafi naprawdę niewielu. Zła wiadomość polega na tym, że stale komuś nowemu udaje się doszlusować do niewątpliwie elitarnej grupy prawdziwych artystów modelarzy.
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Panie RAV, na szczęście, a może wręcz przeciwnie, Panu umożliwiono zostanie pospolitym gnojkiem. Powiedziałam, nie stać cię, nie odpowiada ci? Omijaj szerokim łukiem
Z przyjemnością zaglądam do tego najciekawszego od paru miesięcy wątku na tym forum. Popcorn mi się skończył i piwo wypiłem, ale dzisiaj uzupełnię i zasiadam dalej. Bardzo dokładnie opisałeś proces kładzenia podkładu i przy następnym modelu zrobię tak jak opisałeś. Mam tylko prośbę. Czy możesz napisać jak nakładałeś XF+1? Psikałeś z góry, boku, czy raczej należy od dołu psiknąć z aero aby uzyskać tak doskonałą powierzchnię. Jest to ważne pytanie, bo pomalować na czarno to trzeba Umić i Potrafić, a nie tak o psiknąć i już. Ajabym chciał się naumieć tak kłaść czarny, bo szykuję się do wykonania nocnego myśliwca i nie może być go widać nocą, więc ładnie wymalowany czarny jest kluczem do sukcesu.
- KFS-miniatures
- Kontakt:
Brakowało mi przez długi czas właściwego metalizera, który oddałby taką smolistą, ale trochę też metaliczną czerń oryginału, aż trafiłem przypadkiem na bardzo dobry kolor MC214, czyli Dark Iron.
Zrobiłem podkład z ciemnej stali Alclada, a na to wszystko dodałem solidną warstwę "węglowego" pigmentu, z obowiązkowymi przetarciami.
Środek dyszy to czarny podkład, biała i kremowa farba, oraz czarny i biały pigment.
Zewnętrzna strona tego co w środku to zwykły Alclad: gunmetal oraz aluminium.
Tak to teraz wygląda i jestem z tej dyszy bardzo zadowolony.

Zrobiłem podkład z ciemnej stali Alclada, a na to wszystko dodałem solidną warstwę "węglowego" pigmentu, z obowiązkowymi przetarciami.
Środek dyszy to czarny podkład, biała i kremowa farba, oraz czarny i biały pigment.
Zewnętrzna strona tego co w środku to zwykły Alclad: gunmetal oraz aluminium.
Tak to teraz wygląda i jestem z tej dyszy bardzo zadowolony.