We worku komiksiarza

Moderator: karolkonw

Awatar użytkownika
bohdan

Re: We worku komiksiarza

Post autor: bohdan »

Przy takim ustawieniu gdy jedna z luf "patrzy" na bok druga jest dosunięta do pozycji spoczynkowej przy kadłubie.
Awatar użytkownika
potez

Post autor: potez »

żebyś nie narzekał, że ci tu nic nie pisze tylko na pewuemie to ci napisze że zjebałeś śmigło, tak chujowo zrobiłeś że szkoda słów. :(
Mam nadzieję, że pomogłem :piwo:
tak, jestem #ponurymodelaż
karolkonw

Post autor: karolkonw »

potez pisze:żebyś nie narzekał, że ci tu nic nie pisze tylko na pewuemie to ci napisze że zjebałeś śmigło, tak chujowo zrobiłeś że szkoda słów. :(
A w sumie to CZEMU?
levee

Post autor: levee »

karolkonw pisze:
potez pisze:żebyś nie narzekał, że ci tu nic nie pisze tylko na pewuemie to ci napisze że zjebałeś śmigło, tak chujowo zrobiłeś że szkoda słów. :(
A w sumie to CZEMU?
Specjalnie tak piszom z zazdrości, że sprzedawali za darmo, a mogli dostać nagrode w konkursie :D

Patrząc z boku na śmigło warstwy powinny być równoległe - jak w sklejce. A tu zdecydowanie tak nie jest
Awatar użytkownika
potez

Post autor: potez »

karolkonw pisze:
A w sumie to CZEMU?
Panie wsiondź se pan we tramwaj 9 i pojedź se pan do muzeum lotnictwa i popatrz se pan jak smigła wyglądają.
A na powaznie to mega chujowo i zabawkowo je pomalowałeś. Samo malowanie jest patriotyczne - dreideker nasz biało-czerwony :) i chociaz mi się osobiście nie podoba - jakoś do mnie nie przemawia, to to śmigiełko wali po oczach i wygląda jakby je na zajęciach ZPT ktoś pomalował.
Powinien być przede wszystkim inny ukłąd słoi - to teraz wygląda jakby je z desek na skos kleili, kolory powinny iść po łuku na końcówkach tak jak tutaj:
Obrazek
Spróbuj może kredką akwarelowa na matowej farbie słoje namalować - tak w sumie najłatwiej to zrobić i potem mgiełka orange cleara po tym dla utrwalenia.
Jak masz duzo kasy to możesz sobie takie łądne kupić : https://www.lfmodels.com/index.php?main ... 7kn2usouu6
A na poważnie to chyba szybciej je z foriru zrobić i pomalowac niż się piedolić w malowanie 8-)
tak, jestem #ponurymodelaż
karolkonw

cicho! od 2 h walcze zeby nie byl zabawkowy! (promodelik sie zbliza!!)
ale smigierlka to mi sie poprawiac nei chce NO CHYBA ZEBY jakos moze jutro...
Awatar użytkownika
fragles

Post autor: fragles »

Fornir olcha/brzoza i przetrzeć olejem (może być zwykły kuchenny). Wyjdzie dokładnie jak na tym zdjęciu, co go potez dał. Tylko nie olejować miejsca gdzie będziesz coś kleił później.

Stop! Zła podpowiedź z olejowaniem, bo na tym kalki też nie położysz. A lakierować na oleju się nie da.
Ostatnio zmieniony śr 25 paź 2017, 22:44 przez fragles, łącznie zmieniany 2 razy.
karolkonw

fragles pisze:Fornir olcha/brzoza i przetrzeć olejem (może być zwykły kuchenny). Wyjdzie dokładnie jak na tym zdjęciu, co go potez dał. Tylko nie olejować miejsca gdzie będziesz coś kleił później.
fornir srornir - COS wymysle
Awatar użytkownika
Yash

Post autor: Yash »

Najbardziej ta końcówka razi. Słój się w połowie ucina i na końcówce śmigła zanika.
karolkonw

Yash pisze:Najbardziej ta końcówka razi. Słój się w połowie ucina i na końcówce śmigła zanika.
chcesz to ci WSKAZE PALCEM gdzie ci zanika
ODPOWIEDZ

Wróć do „karolkonw”